Προς                                                                                                         10-12-2010                                       
 Διευθύνσεις Α/Θμιας και Β/Θμιας Ν Σερρών
Εν όψη  των Χριστουγέννων και γνωρίζοντας την συμμετοχή των σχολείων των Σερρών σε πρωτοβουλίες υποστήριξης σε αναξιοπαθούντες ομάδες ,θα θέλαμε να ενημερώσετε τα σχολεία για την πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού της UNESCO για υποστήριξη στην εκπαίδευση της “HAITI”.
Η δράση αυτή έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας
Το μήνυμα της UNESCO  είναι,
Η UNESCO καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα  να βοηθήσει με δωρεές  ώστε να ανοικοδομήσει το εκπαιδευτικό σύστημα της Αϊτής και να συντηρήσει τη πολιτισμική κληρονομιά της χώρας μετά  τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιανουαρίου. Χιλιάδες σπουδαστές και δάσκαλοι πέθαναν στο σεισμό που αφάνισε το μισό του έθνος. 1.500 Γυμνάσια κατάστρεψε  ή έβλαψε σοβαρά.
 Ένα μεγάλο μέρος της εργασίας της UNESCO θα εστιάσει στην κατάρτιση των δασκάλων για να ενισχυθούν οι σπουδαστές να υπερνικήσουν το τραύμα του σεισμού. Επιπλέον, τα τρία πανεπιστήμια της χώρας, στο Πορτ-ο-Πρενς σχεδόν συνολικά καταστράφηκαν στο σεισμό και η UNESCO  θα εργασθεί για την  αποκατάστασή τους. Η οργάνωση εστιάζει επίσης στη συντήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς της Αϊτής, που αξιολογεί τη ζημία στα μουσεία, τα αρχεία και τις βιβλιοθήκες και που προσδιορίζει τους τρόπους να συντηρήσει τα χειροποίητα αντικείμενα από τη λεηλασία, την κλοπή και το παράνομο εμπόριο.
 Η περαιτέρω βοήθεια από την UNESCO θα εστιάσει στη διαχείριση κινδύνων .
Ο Όμιλος Σερρών για UNESCO  καλεί  τους μαθητές του  Νομού Σερρών να συμβάλουν με τη συμμετοχή τους οργανωμένα κατά τάξη και σχολείο στην αποστολή χρημάτων στο λογαριασμό που άνοιξε για αυτό τον σκοπό η UNESCO.
Ταχυδρομικώς
UNESCO, TreasurerBOC/TRS – 7 place de Fontenoy – 75352 PARIS 07 SPFRANCE,  Ν αναγράφει “HAITI”.
 Για περισσότερη ενημέρωση των σχολείων
http://aposerres.gr/index.php?page=article&article_id=986