Η UNESCO και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου θα επεκτείνουν  τη συνεργασία τους για την προώθηση του  αθλητισμού ως κινητήρια δύναμη για την ολοκλήρωση, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής, ιδίως μεταξύ των νέων. Η ανακοίνωση έγινε την Παρασκευή 4 Μαρτίου στο Palais Omnisports de Paris-Bercy (Γαλλία), που συνέπεσε με την έναρξη του 31ου Κλειστού Ευρωπαϊκού Στίβου πρωταθλήματος.

Με βάση το πολύτιμο έργο που ανέλαβαν  από κοινού μέχρι σήμερα, οι δύο οργανισμοί  συμφωνήσαν  να οργανώσουν  μια σειρά κοινών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένης της τρίτης και τέταρτης διοργάνωσης των Ευρωπαϊκών συναντήσεων -UNESCO Young Leaders Forum στα επόμενα δύο ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Στίβου, το οποίο θα είναι στο Ελσίνκι ( Φινλανδία) το 2012 και στη συνέχεια στη Ζυρίχη (Ελβετία) το 2014. Νέες πρωτοβουλίες όπως την  Ευρωπαϊκή συνάντηση Στίβου ,Νέων Ηγετών της Κοινότητας, ενός κοινωνικού δικτύου που έχει σχεδιαστεί για να προωθήσουν τον εθελοντισμό και την κοινωνία σε αναπτυξιακά έργα στον αθλητισμό, εγκρίθηκαν επίσης για  να αναπτυχθούν.

 Ο αθλητισμός έχει σημαντικό ρόλο να παίξει στη διάδοση των μηνυμάτων και των ιδανικών της UNESCO. Ο Οργανισμός βοηθά ήδη για τον συντονισμό των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό και υποστηρίζει μια σειρά πρωτοβουλιών που στοχεύουν, μέσω του αθλητισμού, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, στην καταπολέμηση των διακρίσεων και την ανάπτυξη των κοινωνικών δικτύων και την προώθηση των ιδανικών της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της ανεκτικότητας και της δικαιοσύνης.

Ο Ευρωπαϊκή Στίβος είναι μία  από τις  έξι Ενώσεις στο  Χώρο της Διεθνούς Ένωσης Ομοσπονδιών Στίβου (IAAF).
 Η UNESCO και η  Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία  Στίβου έχουν συνεχή συνεργασία από το 2006, προωθώντας τον αθλητισμό και τις αξίες του αθλητισμού, ιδίως μεταξύ των νέων. Εκτός από την οργάνωση των δύο πρώτων συναντήσεων  του Ευρωπαϊκού Στίβου-UNESCO Young Leaders Forum, παρέδωσαν αντι-ντόπινγκ εκπαιδευτικά προγράμματα κατά τη διάρκεια του 2007 και του 2009 για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Στίβου.

 Η ανακοίνωση της ανανέωσης της εταιρικής σχέσης έγινε  από την Hansjörg Wirz, Πρόεδρο της  Ευρωπαϊκή Ομοσπονδίας  Στίβου και την  Elizabeth Longworth, Αναπληρωτή Βοηθό Γενικό Διευθυντή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, για λογαριασμό της  γενικής  διευθυντρίας  της ΟΥΝΕΣΚΟ, κ Ιρίνα Μπόκοβα.

Ο Όμιλος θα συμμετέχει με την Leadership & Coaching .Μαρία Εμμανουηλίδου και τον Πασχάλη Μανταρίδη
http://www.european-athletics.org/european-athletics-unesco-young-leaders-forum.html 
http://www.athleticscommunity.org/