Μία μεγάλη πρωτοβουλία για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην Ελλάδα.
Σκοπός του διαγωνισμού Κάνε την Καινοτομία, Πράξη- Make Innovation Work είναι να δημιουργήσει ένα ισχυρό κίνητρο σε όλους όσοι πιστεύουν ότι έχουν μια επιχειρηματική ιδέα με «προοπτικές» για την Ελλάδα, μία ιδέα που θα θέσει τις προϋποθέσεις για μια Ελλάδα περισσότερο ανταγωνιστική.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία εξαιρετικής σημασίας, μια και αποτελεί το έναυσμα για δημιουργική σκέψη πάνω στους τρόπους επιχειρηματικής ανάπτυξης της Ελλάδας, συμβάλλοντας σημαντικά στη γόνιμη ανάλυση και μελέτη των επιχειρηματικών αναγκών της χώρας μας.
Το μήνυμα όσων στηρίζουν το διαγωνισμού είναι ξεκάθαρο:
Σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις για την Ελλάδα, σε μια εποχή που τείνει να επικρατήσει η αμφιβολία και η ανασφάλεια, εμείς προτάσσουμε έμπρακτα τη δημιουργικότητα, ανταπαντούμε με θετικές και ελπιδοφόρες ενέργειες, προχωρούμε σε μια ουσιαστική αλλαγή των αναπτυξιακών δεδομένων της χώρας μας.
Γιατί, πιστεύουμε περισσότερο από ποτέ ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική.
Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.
Μαζί μπορούμε να Κάνουμε την Καινοτομία, Πράξη.
 Όροι και Προϋποθέσεις Συμμετοχής στο Διαγωνισμό
Στο διαγωνισμό Κάνε την Καινοτομία, Πράξη μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε Έλληνας ή Κύπριος πολίτης ή νομική οντότητα, καθώς και άτομα της ευρύτερης ελληνικής Διασποράς.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι το επιχειρηματικό σχέδιο πρέπει να είναι καινοτόμο και να αποδεικνύει σαφώς με πιο τρόπο θα ενισχύσει την ελληνική οικονομία. Επίσης, τα σχέδια που θα κατατεθούν πρέπει να είναι πραγματοποιήσιμα και εφικτά.
Το πρώτο βραβείο θα είναι 100.000 δολάρια Αμερικής. Πέραν όμως του χρηματικού επάθλου, η νικήτρια επιχειρηματική πρόταση θα στηριχθεί νομικά, τεχνολογικά και οργανωτικά κατά την υλοποίησή της.
Τα επιχειρηματικά σχέδια πρέπει να αφορούν σε έναν από τους τέσσερις πυλώνες της ελληνικής οικονομίας και ανάπτυξης:
  • Πράσινη Ενέργεια
  • Τουρισμός
  • Εναλλακτική Γεωργία
  • Μεταφορές & Ναυτιλία
Η τεχνολογία μπορεί να διαδραματίσει πρωτεύοντα ή και δευτερεύοντα ρόλο στα προτεινόμενα επιχειρηματικά σχέδια. Η μεγάλης σημασίας πρωτοβουλία του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου πραγματοποιείται με τη συνεργασία και την υποστήριξη μεγάλων διεθνών και Ελληνικών εταιρειών και οργανισμών, αλλά και με την υποστήριξη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, κυρίου Γιώργου Α. Παπανδρέου.
Τέλος, αναφέρουμε ότι οι νικήτριες προτάσεις θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο του 2011.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, επισκεφθείτε τις αντίστοιχες ενότητες της ιστοσελίδας μας.
 Σημειώνεται πως οι προτάσεις μπορούν  να υποβληθούν από 16.03.2011 και ώρα 12.01 π.μ έως 30.06.2011 και ώρα 23.59 μ.μ.
Περισσότερα  http://www.miw.gr/