Στο πλαίσιο της πολιτικής της να προσελκύσουν τους νέους ανθρώπους να προωθήσουν τις κοινωνικά και περιβαλλοντικά βιώσιμες πόλεις και κωμοπόλεις, UN-HABITAT προσκαλεί τους νέους σε όλο τον κόσμο να υποβάλλουν πρωτότυπα έργα τέχνης, ψηφιακά σχέδια και εικόνες που οραματίζονται το μέλλον των πόλεών τους.
με θέμα “Το όραμά μου για μια ιδανική πόλη”.

Η International Urban Arts and Design αναγνωρίζει και τιμά τη συμβολή των εικαστικών τεχνών και των σχεδίων για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη

Ο διαγωνισμός θα αναδείξει την ποικιλομορφία των μελλοντικών πόλεων, όπως την θέλουν οι νέοι.

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε νέους από όλο τον κόσμο σε δύο κατηγορίες:

    * Κατηγορία 1 είναι ανοιχτή σε άτομα ηλικίας 15-24 ετών
    * Κατηγορία 2 είναι ανοικτή σε άτομα ηλικίας 25-34 ετών

Τέσσερις νικητές, δύο από την παγκόσμια βόρεια και δύο από τον παγκόσμιο Νότο, θα απονεμηθεί το χρηματικό έπαθλο των 500 δολάρια ΗΠΑ ανά

Οκτώ επιλαχόντες θα παρουσιαστεί με ένα βραβείο μετρητών κάθε USD250
Οι νικητές και οι επιλαχόντες θα λάβουν επίσης UN-HABITAT είδη δώρων και τα έργα τους θα πρέπει να εμφανίζεται σε απευθείας σύνδεση στο δικτυακό τόπο της UN-HABITAT, το Παγκόσμιο Νέων Helpdesk και το Αστικό Gateway. Οι νικήτριες συμμετοχές θα παρουσιαστούν σε εκθέσεις κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων στο ONU-HABITAT.

1. Πηγαίνετε στην ιστοσελίδα UN-HABITAT στην www.unhabitat.org / urbanarts και να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα με τα προσωπικά σας στοιχεία παρέχουν μια σύντομη περιγραφή του έργου τέχνης ή σχεδιασμού θα στέλνετε.

2. Αφού συμπληρώσετε το έντυπο, να μας στείλετε  τα αντίγραφα της τέχνης σας ή το έργο του σχεδιασμού στο  urbanarts@unhabitat.org. Αυτά μπορεί να είναι ψηφιακά σχέδια, σαρώσεις ή φωτογραφίες της δουλειάς σας. Η εργασία σας θα πρέπει να απεικονίζουν το όραμά σας για μια ιδανική πόλη και μπορεί να είναι ένα σχέδιο υπολογιστή ή μια καλλιτεχνική εντύπωση της μελλοντικής πόλης σας.

3. Αποδεκτές μορφές περιλαμβάνουν JPEG, PDF.

4. Εάν έχουν προεπιλεγεί, θα σας ζητηθεί στη συνέχεια να στείλετε πρωτότυπα τα έργα σας με οδηγίες για το πού και πώς θα τα υποβάλετε.

Κατά την επιλογή των νικητών η κριτική επιτροπή θα ψάχνει για την πρωτοτυπία, τη δημιουργικότητα και την ελκυστική εμφάνιση. Η κριτική επιτροπή θα δει την  συνάφεια με το θέμα μιας ιδανικής πόλης, συμπεριλαμβανομένων των χαρακτηριστικών των κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά βιώσιμων πόλεων.

Τον διαγωνισμό θα προωθήσουν οι φορείς ΟΜΙΛΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ UNESCO  PRAXIS N.V.O.F.Y
Τελευταία ημέρα παράδοσης  11 Αυγούστου 2011 περισσότερα
http://www.unhabitat.org/categories.asp?catid=670