Τα Ηνωμένα Έθνη και η Ομάδα Υψηλού Επιπέδου Παιδιών και Νέων για την Βιώσιμη Ανάπτυξη έχουν τη χαρά να αναγγείλουν ότι αποφασίστηκαν οι ημερομηνίες για την επίσημη προπαρασκευαστική δράση για το Ριο+20. Θα αποκαλείται Διάσκεψη Νέων για το Ριο+20 (ή αλλιώς, για τους αγγλόφωνους συμμετέχοντες, YOUTH BLAST).

Χιλιάδες νέοι ηγέτες από όλο τον κόσμο θα συγκεντρωθούν στη Διάσκεψη των Νέων για το Ρίο+20 στο Ρίο ντε Τζανέιρο (Βραζιλία) με στόχο να μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους και να προετοιμαστούν για τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Ρίο+20).

Η Ομάδα Υψηλού Επιπέδου Παιδιών και Νέων αποφάσισε να πραγματοποιήσει στα πορτογαλικά δύο ημέρες προετοιμασίας (Εθνική Διάσκεψη Νέων για το Ρίο+20) για τους χιλιάδες ενδιαφερόμενους νέους από τη Βραζιλία. Αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε παρακαλώ επισκεφτείτε αυτό το σύνδεσμο:
http://uncsdchildrenyouth.org/rio20/youth-blast/

Θα ακολουθήσουν δύο μέρες διεθνών προετοιμασιών και επίσης θα πραγματοποιηθεί ακόμα μία ημέρα σε πιο κοντινή ημερομηνία στο Ρίο+20 – της οποίας η ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα (για εγγραφή: http://uncsdchildrenyouth.org/rio20/youth-blast/)

Ο σκοπός του YOUTH BLAST ή αλλιώς Διάσκεψη Νέων για το Ρίο+20 είναι η ενδυνάμωση των παιδιών και των νέων που θα παρίστανται στο Ρίο+20. Οι στόχοι της Διάσκεψης είναι να παρέχει πληροφορίες και εκπαίδευση για ηγέτες γύρω από την Επιτροπή Βιώσιμης Ανάπτυξης, καθώς επίσης και να παρέχει ένα χώρο για τους νέους ανθρώπους ούτως ώστε να μπορέσουν να μοιραστούν καλές πρακτικές για την εφαρμογή λύσεων και τη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων σε διεθνές επίπεδο. Επίσης, αποτελεί ένα γεγονός ανάπτυξης στρατηγικής πριν το Ρίο+20.
Ο Όμιλος θα ήθελε να συμμετέχουν νέοι της πόλης μας για ν αποκτήσουν εμπειρία διεθνών φόρουμ.
Εάν επιλεγούν θα συμμετέχουν με δικά τους έξοδα.
Αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε, εγγραφείτε τώρα μέσω της ιστοσελίδας:
http://uncsdchildrenyouth.org/rio20/youth-blast/
Για οποιαδήποτε απορία παρακαλώ επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση saba@rioplus20s.org