Με τον *OZZY και ZOE .Γυρίζοντας όλο τον κόσμο.* ξεκινά στις 1/10/12 το χειμερινό πρόγραμμα *Το σχολείο πάει…Μουσείο

Με εκπαιδευτικό θέμα την Προστασία του Όζοντος ξεκινά την χειμερινή περίοδο 2012-2013 το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών θέλοντας να συμμετάσχει στον Εορτασμό της συμπλήρωσης των 25 Χρόνων του *Πρωτοκόλλου του Κιότου *.
Το Νοέμβρη στην Γενεύη θα γίνει ο απολογισμός των 25 χρόνων και θα προταθεί η συνέχιση του με συγκεκριμένες προτάσεις από τα Ηνωμένα Έθνη.

Το Μουσείο με το πρόγραμμα του *Το σχολείο πάει ….Μουσείο *θα πραγματοποίηση το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Περιβάλλοντος *OZZY και ZOE .Γυρίζοντας όλο τον κόσμο.*
Οι δύο ήρωες στο μεγάλο τους ταξίδι θα συναντήσουν την λευκή αρκούδα, τον πιγκουίνο και την θαλάσσια χελώνα, τον βάτραχο και την πεταλούδα , τον παπαγάλο και την νυχτερίδα και όλοι μαζί θα αναφερθούν για τους φίλους τους που χάνουν σιγά σιγά, το ανάλογο περιβαλλον τους ,την έλλειψη τροφής τους ,το νερό. Ο καθ ήρωας θα παρουσιάσει στην διάσκεψη τους, την δική του μικρή ιστορία και θα ζητήσουν από τον άνθρωπο να πάρει θέση και να δώσει λύσεις….

Θα ζητηθεί από το Μουσείο, στους συμμετέχοντες μαθητές που θα το επισκεφτούν, εάν επιθυμούν, να στείλουν στην Διάσκεψη της Γενευης, τις δικές τους προτάσεις .Μπορούν να δημιουργήσουν ένα YouΤube, αλλά και να γράψουν την δική τους ιστορία με τους παραπάνω ήρωες αλλά και μ ένα δικό τους καινούργιο .Η Ιστορία τους θα σταλεί και αυτή . Οι ιστορίες υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή και θα διατεθούν στους συμμετέχοντας μαθητές για να τους γνωρίσουν καλύτερα.
Ελάτε όλοι μαζί να στείλουμε τις προτάσεις μας στην διάσκεψη για την προστασία της γης.

Και γι αυτή την χρονιά τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα υποστηρίξουν η Διεύθυνση Α/Θμια Εκπαίδευσης Σερρών, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Σερρών, το ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ,ο Όμιλος Σερρών για UNESCO, η Αστροπύλη Σερρών, οι *Σέρρες-Εθελοντές 2011, η PRAXIS, το Club Νέων του Μουσείου, οι www.serlug.org .
Οι εθελοντές Ευαγγελία Ιωαννίδου, Τατιάνα Αγγελίδου, Χαράλαμπος Δαβιδ, Γιώργος Ζαραφίδης, η Βάσω Παπαθανασίου εκπαιδευτικός, η Μαρία Εμμανουηλίδου Msc Mentoring Coaching, οι Ευρωπαίοι εθελοντές της PRAXIS, ,Katia Siebert , Rafael Zygula, Blanana Orte, Laura Lang με υποστηρικτή τον κ Κ Βαβαλέκα

ΠΡΟΣΟΧΗ

Παρακαλούνται τα σχολεία που θέλουν να συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στην διάρκεια του χρόνου, να ενημερώνουν το Μουσείο για την ημέρα που θα το επισκεφτούν και να έρχονται μία -μία τάξη και όχι όλο το σχολείο μαζί.
Θεωρούμε ότι σε μεγάλο αριθμό μαθητών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το Μουσείο για το σχολείο που θα θέλει να συνεχίσει και στην τάξη το θέμα που θα παρακολουθήσει θα του δοθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Η εργασία που θα πραγματοποιηθεί μέσα στην τάξη ,μπορεί να μπει μέσα σ ένα blog .
Θα βραβευθεί στο τέλος του έτους στο πλαίσιο της παρουσίασης των εργασιών που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Σερρών.
Χορηγοί επικοινωνίας,
Εφημερίδες Πρόοδος, http://www.serresparatiritis.gr/
www.aposerres.gr, www.rodonfm.net

Οι δράσεις έχουν
την αιγίδα της,
Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για UNESCO

Οι δράσεις εντάσσονται,
-Στην *Δεκαετία της Βιοποικιλότητας 2011-2020

-Στην *Δεκαετία της Ερημοποίησης 2010-2020*