Ο αρχηγός της  Μπάγερν Μονάχου παίκτης Philipp Lahm στέλνει το μήνυμα :

«Η διαφορετικότητα, μας κάνει πιο δυνατούς.”

H UEFA  και το FARE (ευρωπαϊκό δίκτυο κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο) οργανώνουν, για άλλη μια χρονιά, την Αντιρατσιστική Εβδομάδα Δράσης, με τη στήριξη μεγάλων αστέρων του ποδοσφαίρου ,ομάδων από όλη την Ευρώπη και κοινωνικών φορέων

 Ο Όμιλος Σερρών για UNESCO,η ΠΡΑΞΙΣ, και φέτος συμμετέχουν  στην Αντιρατσιστική Εβδομάδα Δράσης .Πιστοί στο ραντεβού, οι ποδοσφαιρικές ομάδες Νίκη Χριστός, Εθνικός Γαζώρου και Εθνικός Σιδηροκάστρου.

Για πρώτη φορά στο θεσμό συμμετέχει το γυναικείο ποδόσφαιρο με τη γυναικεία ομάδα ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΉ  ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ η ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΟΦΙΑ  και  ο σύνδεσμος φιλάθλων ΠΑΝΣΕΡΑΙΚΟΣ  CHE GUEBARA CLUB

Συμμετέχουν ακόμα, το Ολοήμερο τμήμα  του Δημοτικού Σχολείου Καλών Δένδρων , το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, το Club ποδοσφαίρου Γυμνασίου Αριστοτέλειο

 

 Με τη στήριξη μεγάλων  αστέρων του ποδοσφαίρου, πολλοί από τους οποίους δίνουν το παρών στους αγώνες Champions League αυτής της εβδομάδας, και την επιρροή που μπορούν να ασκήσουν μεγάλες οργανώσεις όπως η UEFA στους νέους ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο μπορούν να σημειωθούν σημαντικά αποτελέσματα στον αγώνα κατά του ρατσισμού.

 

Οι Εβδομάδες δράσης ενώνουν τους ανθρώπους.
Οι Εβδομάδες δράσης ενώνουν τους συλλόγους, τις εθνικές μειονότητες και κοινότητες που έχουν πληγεί από άλλες μορφές διακρίσεων σε ολόκληρη την ήπειρο , σε μια συντονισμένη προσπάθεια για να κάνει τις διακρίσεις ένα παρελθόν.

Στόχος είναι ότι ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε τοπικά προβλήματα ,στο σύλλογο ή την κοινότητά τους με τη συμμετοχή τους  και με άλλες ομάδες σε όλη την ήπειρο να παρουσιάζουν μια ενιαία στάση κατά των διακρίσεων στο παιχνίδι.
Οι δράσεις στοχεύουν στην:
• Αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού στις διακρίσεις στο ποδόσφαιρο
• Δημιουργία ενός μετώπου, που θα φέρει τους ανθρώπους κοντά στο ποδόσφαιρο
• Ανάπτυξη ιδεών  και νέες πρακτικών απέναντι στον  αποκλεισμό και την  πρόκληση

Είναι σημαντικό ότι μέσα από τις  δραστηριότητες δημιουργείται η κοινωνική ένταξη, φέρνοντας τους ανθρώπους από διαφορετικές κοινότητες μαζί μέσω του αθλητισμού.
Αυτό που ξεκίνησε ως μια μικρή εκστρατεία σε εννέα χώρες το 2001 έχει γίνει πλέον η μεγαλύτερη δράση της καταπολέμησης των ρατσιστικών διακρίσεων στον αθλητισμό.

 Το 2011 οι δραστηριότητες έλαβαν χώρα σε 41 χώρες με μερικούς από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές  της Ευρώπης  που υποστήριξαν  την εκστρατεία.
Όλες οι 32 ομάδες του Champions League συμμετέχουν στην εκστρατεία, αντιπροσωπεύοντας πάνω από 600.000 φιλάθλους  που παρακολουθούν τους αγώνες και τα εκατομμύρια περισσότερο μέσω των ζωντανών  μεταδόσεων  μέσω της τηλεόρασης.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων στα επαγγελματικά πρωταθλήματα έχει αυξηθεί σε 14.
Για το 2012 η Εβδομάδα Δράσης θα είναι από τις 16 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.