…….”Αν τυχόν βρεθείς στο Αμύνταιο, θα χαθείς ανάμεσα στους προϊστορικούς οικισμούς και τις ιαματικές πηγές ξινού νερού, όμως οι αισθήσεις σου θα σε οδηγήσουν στους θησαυρούς του Μουσείου Αμπελοοινικής Κληρονομιάς, τα αμπελοτόπια του Αμύνταιου…… 

Η πραγματοποίηση των οινικών συναντήσεων γεύσης και γνωριμίας με τους  οινοπαραγωγούς συνεχίζει την αειφόρο διαδρομή του με την παρουσίαση παραγωγών οίνου  από τις μυθολογικές περιοχές της Ελλάδος σκοπεύοντας  να μυήσει τους οινόφιλους στην πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνικού  κρασιού και στους υφολογικούς χαρακτήρες των ποιοτικών τοπικών και ξενικών ποικιλιών που καλλιεργούνται με σύγχρονα πρότυπα και με ιδιαίτερο σεβασμό στο περιβάλλον της περιοχής.

Οι οινικές συναντήσεις  έχουν σκοπό να παρουσιάσουν και να προβάλλουν την εξαιρετικά αξιόλογη Ελληνική παραγωγή οίνων στο καταναλωτικό και εμπορικό κοινό.

Ο Όμιλος Σερρών για UNESCO ξεκίνησε  την υλοποίηση  αυτής της δράσης ως μια «αειφόρο διαδρομή» από τους πρόποδες του Παγγαίου και σε όλο το μήκος της κάτω κοιλάδας του Στρυμόνα ακολουθώντας περιοχές ιδιαίτερες της Ελλάδος που σηματοδοτήθηκαν από την μυθολογική περίοδο  ως παραγωγικοί τόποι του οίνου .

Ο Όμιλος Σερρών για UNESCO και η *Κάβα * FUENTE DULCE. θα παρουσιάσουν τα *Κρασιά των Μακεδόνων Βασιλέων* του *Κτήματος Άλφα* από το Αμύνταιο Φλώρινας την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 στις 20:00 μ.μ στην  κάβα * FUENTE DULCE*. Κύριος στόχος των διοργανωτών παραμένει η παρουσίαση και προβολή της ελληνικής και διεθνούς οινοπαραγωγής στο καταναλωτικό και το εμπορικό κοινό.