Πάρκο στην μνήμη του *Γεωργίου Παπανικολάου*

Η UNESCO  τιμά κάθε χρόνο προσωπικότητες και εορτάζει γεγονότα, που έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της Επιστήμης, της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού και της Επικοινωνίας. Συμμετέχει στις ημέρες μνήμης ιστορικών γεγονότων και στις επετείους σημαντικών ανθρώπων ουσιαστικής διεθνούς ακτινοβολίας, που εορτάζονται από τα κράτη μέλη, με σκοπό να τους προσδώσει μια οικουμενική διάσταση και σημασία.

Η δράση εντάσσεται στον κύκλο των εκδηλώσεων για το Επετειακό Έτος Παπανικολάου της UNESCO. Το 2012, κατόπιν πρότασης της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Εκπαίδευση, τις Επιστήμες, τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία δέχτηκε να συμπεριλάβει στις επετείους της UNESCO την επέτειο των 50 χρόνων από το θάνατο του Έλληνα ιατρού, βιολόγου και ερευνητή, Γεωργίου Παπανικολάου (1883-1962), ώστε να εορταστεί παγκοσμίως η προσφορά του σπουδαίου Κυμαίου επιστήμονα στην ανθρωπότητα.

50 χρόνια από το θάνατο του Έλληνα ιατρού, βιολόγου και ερευνητή, που καθιέρωσε το «Τεστ Παπ», το οποίο σήμερα χρησιμοποιείται παγκοσμίως για την διάγνωση του καρκίνου και έχει σώσει τις ζωές εκατομμυρίων γυναικών.(http://www.unesco.org/new/en/unesco/events/prizes-and-celebrations/celebrations/anniversaries-celebrated-by-member-states/2012)

Ο Όμιλος Σερρών για UNESCO πρότεινε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείο Σερρών στο πλαίσιο του Διεθνούς έτους Γεωργίου Παπανικολάου ως ελάχιστη συμβολική συμμετοχή ,να δημιουργήσει ένα πάρκο στο προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. αφιερωμένο στην μνήμη του

Το αίτημα έγινε άμεσα αποδεκτό από τον πρόεδρο και το ΔΣ.

http://www.dr-pap.com/