*Δεν είναι αρκετό να διδάξουμε στα παιδιά πως να διαβάσουν ,να γράψουν και να μετρούν.     Η παιδεία πρέπει να καλλιεργήσει τον αμοιβαίο σεβασμό για τους άλλους μέσα στον κόσμο τον οποίο ζούμε ,και να βοηθήσει τους ανθρώπους να δημιουργήσουν μια πιο δίκαιη ,χωρίς αποκλεισμούς  ειρηνικές κοινωνίες*

   Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Ban Ki-moon 

“Εκφράζομαι για την Ειρήνη”

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης στις 21 Σεπτεμβρίου ο Όμιλος Σερρών για UNESCO  καλεί  τους μαθητές όλων των σχολείων να αποτυπώσουν σε ένα σύντομο κείμενο (μια παράγραφο) τι σημαίνει γι αυτούς “ειρήνη”.
Θέλουμε τα παιδιά να εκφραστούν ελεύθερα και να περιγράψουν το πως αντιλαμβάνονται αυτήν την τόσο σημαντική αξία και το πως πιστεύουν οτι μπορεί να επικρατήσει η ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Οι απλές και παιδικές σκέψεις είναι αυτές που κρύβουν την ουσία και την αλήθεια των πραγμάτων.
Τα καλύτερα κείμενα των παιδιών θα δημοσιευτούν στον τοπικό Τύπο, θα αναρτηθούν στην επίσημη σελίδα της Unesco Σερρών και τα παιδιά θα τιμηθούν από τον φορέα μας.

Στη σημερινή Διεθνή Ημέρα Ειρήνης, ας υποσχεθούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας την αξία της ανεκτικότητας και του αμοιβαίου σεβασμού. Ας επενδύσουμε στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς πως θα οικοδομήσουμε ένα  δίκαιο και χωρίς αποκλεισμό κόσμο που αγκαλιάζει την ποικιλομορφία. Ας αγωνιστούμε για την ειρήνη και να την υπερασπίζονται με όλες τις δυνάμεις μας.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των κειμένων ειναι η Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου. Γενική ενημέρωση σας για την ημέρα http://www3.unesco.org/iycp/uk/uk_sommaire.htm

http://www.un.org/en/events/peaceday/index.shtml

Υπεύθυνη προγράμματος Κρυσταλία Κεραμυδά  τηλεφ επικοινωνίας 6986734153

Ταυτόχρονα συμμετέχουμε στην καμπάνια ευαισθητοποίησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλείου

European Parliament Help celebrate International Day of Democracy by sharing this post and our @YouTube playlist @ http://epfacebook.eu/aN6!
 Την  Ημέρα  υποστηρίζουν οι Νέοι της UNESCO Σερρών, Στέλλα Παπούλια, Βίκη Καψάλη ,Αλεξία Ματζίρη, Τατιάνα Αγγελίδου, Ελένη Πισώκα, με τους νέους Θέλμα και Ηλέκτρα Πολούα, Ακη Μακαρά,Ανδρέα Καμελίδη, Παρμενίων Πατιά  Χρύσα Βασιλακάκη ,η  ΠΡΑΞΙΣ με τους Ευρωπαίους εθελοντές, Jitka Bouskova,Erik Piana, ,Marc Michel Antoune Henine,Julia  Reiter, όπου μέσα από τα social media θα πολλαπλασιάσουν την ευαισθητοποίηση. Επίσης θα προωθήσουν  την καμπάνια που ετοίμασαν μέσα απο το www.rodonfm.net με  spot,facebook. Την ραδιοφωνική εκπομπή τους που έχει δηλωθεί στο Googlemap των ΗΕ