Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 15.00 στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών  το 3ο Δημοτικό και το 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών μέλη του Δικτύου σχολείων της UNESCO-ASPnet, θα παίξουν ποδόσφαιρο πριν την διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα Πανσερραϊκός – ΠΑΟ Κοσμίου. Οι μαθητές, με την έναρξη του αγώνα θα βγούνε στο γήπεδο μαζί με τις ομάδες και θα αναρτήσουν τα αντιρατσιστικά πανό.

Το 3ο Δημ. και το 20ο Δημ. Σχολείο Σερρών, στα πλαίσια του προγράμματος «Ρατσισμός και Αθλητισμός» που υλοποιούν, γιορτάζουν μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές αθλητικές εκδηλώσεις με την οργάνωση FARE (Football Against Racism in Europe) Action Weeks ,την FIFA και την UEFA. Οι Αντιρατσιστικές Εβδομάδες Δράσεις από τις 15 έως 29 Οκτωβρίου 2013 έχουν φέτος το θέμα «Άνθρωποι του Ποδοσφαίρου» με στόχο να υπογραμμίσουν το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να υπερβεί όλα τα εμπόδια που βάζουν ο ρατσισμός και οι διακρίσεις ανεξάρτητα από το κοινωνικό, εθνικό, θρησκευτικό υπόβαθρο αθλητών και φιλάθλων.

Η δράση πραγματοποιείτε με την συνεργασία του Ομίλου Unesco Σερρών και την αιγίδα του Δήμου Σερρών, ο οποίος ανήκει στο Aντιρατσιστικό Δίκτυο Ευρωπαϊκών πόλεων της Unesco (European Coalition of Cities Against Racism – ECCAR).

Greek club Panserraikos FC turn their back on racism, not just during the #FootballPeople action weeks.
Φωτογραφία: Greek club Panserraikos FC turn their back on racism, not just during the #FootballPeople action weeks.