Γενικός Γραμματέας Ban Ki-moon (κέντρο), συναντιέται με τους εθελοντές της «UNV», που ηγείται ο ΟΗΕ  μετά την παγκόσμια έρευνα των προτεραιοτήτων των ανθρώπων για έναν καλύτερο κόσμο. UN Photo / Eskinder Debebe

5 Δεκέμβρη 2013 – Γενικός Γραμματέας Ban Ki-moon καταβάλλει σήμερα φόρο τιμής στα εκατομμύρια των νέων εθελοντών σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι ενεργούν σε παγκόσμιο επίπεδο για την κοινωνική αλλαγή, επισυμαίνοντας την φετινή Διεθνή Ημέρα Εθελοντών.

“Υπάρχουν περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια νεολαία στον κόσμο σήμερα, με απίστευτες δυνατότητες για να αντιμετωπίσουν  τις προκλήσεις και να ενεργ’ησουν  ως παράγοντες αλλαγής», οπως ο ίδιος είπε στο μήνυμά του για την Ημέρα, που τιμαται κάθε χρόνο στις 5 Δεκεμβρίου.

«Όταν οι νέοι εθελοντές, η δυνατότητα παρέχει την πολύτιμη ζωή και τις δεξιότητες εργασίας. Ενισχύει την ικανότητά τους να οδηγούν και να ασχολούνται με τις κοινότητές τους και την παγκόσμια κοινωνία.”

Ο κ. Μπαν τόνισε ιδιαίτερα τις σχεδόν 1.000 νέους εθελοντές των Ηνωμένων Εθνών (UNV) οι οποίοι υποστηρίζουν το έργο των Ηνωμένων Εθνών για την ειρήνη, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. “Εθελοντές των Ηνωμένων Εθνών λειτουργούν παράλληλα με το προσωπικό του ΟΗΕ να βελτιώσουν  τις ζωές ορισμένων από τους πλέον ευάλωτους πληθυσμούς στον κόσμο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο εθελοντισμός είναι «ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης», σημειώνοντας ότι ακόμη και ως εθελοντές μπορει νς βοηθήσει να δημιουργήσει θετικές αλλαγές για τους άλλους, οπως και τη δική του ζωή η οποια συχνά μεταμορφώνεται με την πράξη του εθελοντισμού.

“Σε αυτή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών, ας ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε στους νέους ποικίλες και σημαντικές ευκαιρίες εθελοντισμού να γίνουν ενεργοί και αποκτώντας αυτοπεποίθηση  να είναι οι συντελεστές της παγκόσμιας αλλαγής.”

Οι άνθρωποι σε περισσότερες από 80 χώρες, από το Αφγανιστάν έως τη Ζιμπάμπουε γιορτάζουμε την Ημέρα σήμερα με εθελοντικές δραστηριότητες, παρελάσεις, εθελοντικές εκθέσεις, ομάδα καθαρισμούς, αιμοδοσίες, συλλαλητήρια, συνέδρια, εκθέσεις, συγκέντρωση χρημάτων, εργαστήρια και άλλες εκδηλώσεις αναγνώρισης εθελοντή.

“Στην πρώτη μου χρονιά στο τιμόνι των Εθελοντών του  προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNV), είναι πολύ τυχεροί για να επισκεφθείτε δεκάδες UNV υποστηρίζοντας έργα σε όλο τον κόσμο, όπου οι εθελοντές του ΟΗΕ, πολλοί από τους νέους άνδρες και γυναίκες, έχουν  στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας ειρήνης τις προσπάθειες για την αειφόρο ανάπτυξη του ανθρώπου », λέει ο Richard Dictus, Εκτελεστικός Συντονιστής UNV.

“Δεν έχουν μόνο αυτοί οι εθελοντές που έφεραν πραγματική διαρκείς αλλαγές μέσω των δράσεών τους, αλλά έχουν επίσης μια τεράστια επίδραση λειτουργώντας ως πρότυπα για άλλους νέους.”

Εδρεύει στη Βόννη, Γερμανία, UNV δραστηριοποιείται σε περίπου 130 χώρες κάθε χρόνο

Ο Ομιλος Σερρών για UNESCO με τους Νέους της προώθησε μέσα από τα social media το θέμα της ημέρας .http://www.volunteeractioncounts.org/en/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 Δεκέμβρη 2013 – Γενικός Γραμματέας Ban Ki-moon καταβάλλεται σήμερα φόρο τιμής στα εκατομμύρια των νέων εθελοντών σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι ενεργούν σε παγκόσμιο επίπεδο για την κοινωνική αλλαγή, τη σήμανση φετινή Διεθνή Ημέρα Εθελοντών.

“Υπάρχουν περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια νεολαία στον κόσμο σήμερα, με απίστευτες δυνατότητες για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να ενεργούν ως παράγοντες αλλαγής», ο ίδιος είπε στο μήνυμά του για την Ημέρα, παρατηρείται κάθε χρόνο στις 5 Δεκεμβρίου.

«Όταν οι νέοι εθελοντές, η δυνατότητα παρέχει την πολύτιμη ζωή και τις δεξιότητες εργασίας? Ενισχύει την ικανότητά τους να οδηγούν και να ασχολούνται με τις κοινότητές τους και την παγκόσμια κοινωνία.”

Ο κ. Μπαν τόνισε ιδιαίτερα τις σχεδόν 1.000 νέους εθελοντές των Ηνωμένων Εθνών (UNV) οι οποίοι υποστηρίζουν το έργο των Ηνωμένων Εθνών για την ειρήνη, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. “Εθελοντές των Ηνωμένων Εθνών λειτουργεί παράλληλα με το προσωπικό του ΟΗΕ να βελτιώσει τις ζωές ορισμένων από τους πλέον ευάλωτους πληθυσμούς στον κόσμο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο εθελοντισμός είναι «ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης», σημειώνοντας ότι ακόμη και ως εθελοντές βοηθήσει να δημιουργήσει θετικές αλλαγές για τους άλλους, τη δική τους ζωή είναι συχνά μεταμορφώνεται με την πράξη του εθελοντισμού ίδια.

“Σε αυτή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών, ας ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε στους νέους ποικίλες και σημαντικές ευκαιρίες εθελοντισμού να γίνουν ενεργοί και αυτοπεποίθηση συντελεστές της παγκόσμιας αλλαγής.”

Οι άνθρωποι σε περισσότερες από 80 χώρες, από το Αφγανιστάν έως τη Ζιμπάμπουε γιορτάζουμε την Ημέρα σήμερα με εθελοντικές δραστηριότητες, παρελάσεις, εθελοντικές εκθέσεις, ομάδα καθαρισμούς, αιμοδοσίες, συλλαλητήρια, συνέδρια, εκθέσεις, συγκέντρωση χρημάτων, εργαστήρια και άλλες εκδηλώσεις αναγνώρισης εθελοντή.

“Στην πρώτη μου χρονιά στο τιμόνι των Εθελοντών προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNV), έχω πολύ τυχεροί για να επισκεφθείτε δεκάδες UNV υποστηρίζονται έργα σε όλο τον κόσμο, όπου οι εθελοντές του ΟΗΕ, πολλοί από τους νέους άνδρες και γυναίκες, έχουν σε στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας ειρήνης και προσπάθειες για τον αειφόρο ανάπτυξη του ανθρώπου », λέει ο Richard Dictus, Εκτελεστικός Συντονιστής UNV.

“Δεν έχουν μόνο αυτοί οι εθελοντές έφεραν πραγματική διαρκείς αλλαγές μέσω των δράσεών τους, αλλά έχουν επίσης μια τεράστια επίδραση λειτουργώντας ως πρότυπα για άλλους νέους.”

Που εδρεύει στη Βόννη, Γερμανία, UNV δραστηριοποιείται σε περίπου 130 χώρες κάθε χρόνο.