Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι, χάρη στις  σωστές  πολιτικές , οι μετανάστες  και οι κοινότητες της  διασποράς μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη τόσο των χωρών της προέλευσης και προορισμού, μέσω εμβασμάτων, το εμπόριο, τις επενδύσεις, τη δημιουργία επιχειρήσεων, και τη μεταφορά τεχνολογίας, τις δεξιότητες και τις γνώσεις. Την ίδια στιγμή, υπάρχει ανησυχία ότι η μετανάστευση ειδικευμένων επαγγελματιών μπορεί να εμποδίσει την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων, όπως οι Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας , ιδιαίτερα στις μικρές αναπτυσσόμενες χώρες.

Πολλοί μετανάστες είναι σε θέση να κινούνται, να ζουν και να εργάζονται με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Ωστόσο, άλλοι είναι υποχρεωμένοι να κινούνται ως αποτέλεσμα της φτώχειας, της έλλειψης αξιοπρεπούς εργασίας, τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ένοπλη σύγκρουση, η καταδίωξη και την  υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Σε περίπτωση απουσίας των τακτικών ευκαιρίες μετανάστευσης, οι μετανάστες καταφεύγουν στα παράνομα  κανάλια μετανάστευση . Στα  νέα σπίτια τους, πολλοί μετανάστες αντιμετωπίζουν την εκμετάλλευση, τις διακρίσεις και την ξενοφοβία, ενώ οι συνεισφορές τους στην κοινωνία υποδοχής είναι σε μεγάλο βαθμό παραγνωρισμένες.

Κάλεσμα προς τους πολίτες όλου του κόσμου κάνει ο Γ Γ Ηνωμένων εθνών κ Μπακιν Μοον ζητώντας τους , Να αναλάβουν δράση μεσα απο το  # IAmAMigrant

  Για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών, οι πολίτες σ ολο τον κόσμο μπορούν να συμμετάσχουν σε απευθείας σύνδεση με τους ακόλουθους τρόπους:
Ξεκινώντας από December 13, να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο που συνδέονται με τις προσωπικές σας ιστορίες για το πώς οι μετανάστες συμβάλλουν θετικά στις κοινότητες και τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να συμμετάσχετε στην παγκόσμια συζήτηση σχετικά με το Facebook και το Twitter χρησιμοποιώντας # IAmAMigrant. 13-18 Δεκεμβρίου φωτογραφίες και τις ιστορίες σας θα πρέπει να εμφανίζεται στο του ΟΗΕ σελίδα Storify . Εξερευνήστε τις πολλές φωνές των μεταναστών στην σελίδα πολυμέσων .
Μοιραστείτε αυτά τα υλικά,μια  συναρπαστική υπεράσπιση της Διεθνής Ημέρα για τους Μετανάστες μέσα από  τα δικά σας δίκτυα!

Την καμπάνια υποστηρίζουν οι Νέοι της UNESCO Σερρών Θέλμα Πολούα, Ακη Μακαρά Παρμενίων Πατιά ,Ανδρέας Καμελίδη,Χρύσα Βασιλακάκη,Χαράλαμπος Δαυίδ,

http://www.un.org/en/events/migrantsday/