Το τελευταίο χρονικό διάστημα, δημιουργείται, κατά τρόπο εσκεμμένο και εκ του πονηρού, ένα κλίμα ενάντια στις Εθελοντικές Οργανώσεις, με αφορμή συγκεκριμένα περιστατικά κακής συμπεριφοράς, αλλά και  διαπλοκής κάποιων από αυτές, με εκπροσώπους της Πολιτείας και της κατασπατάλησης, πολύτιμων για τη χώρα πόρων. Στο όνομα αυτών των -καταδικαστέων απ’ όλους – συγκεκριμένων περιστατικών, δεν θα επιτρέψουμε να κηλιδωθούν οι εκατοντάδες οργανώσεις, που με κόπο, θυσίες και αυταπάρνηση προσφέρουν, όλα αυτά τα χρόνια τεράστιο κοινωνικό και πολιτισμικό έργο.

Οι ευθύνες έχουν όλες ονοματεπώνυμο και πρέπει να αποδίδονται και να τιμωρούνται, όταν χρειάζεται, αυστηρά.

Η UNESCO Σερρών καταδικάζει, τις λίγες αυτές ΜΚΟ, που καταστρατηγούν με τον χειρότερο τρόπο τις έννοιες του Εθελοντισμού, του αλτρουισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Καταδικάζει επίσης  και την κατασυκοφάντηση εξαιρετικών και υγιέστατων Εθελοντικών Φορέων που κάθε άλλο πάρα μας τιμά ως πολίτες και ως χώρα .

Ευτυχώς, Στο χώρο των συλλογικοτήτων  ΜΚΟ, υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι, που ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών μας, για την καταστροφή του περιβάλλοντος, για την πολιτισμική- παρακμή και την έκπτωση των αξιών. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που στερούνται πολλά, από την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή, τον χρόνο τους, ξοδεύουν χρήματα από το υστέρημά τους, για να συμβαίνουν σπουδαία γεγονότα και να λειτουργούν όλες αυτές οι Οργανώσεις, που, δυστυχώς, ουδέποτε, στήριξε και αγκάλιασε, πραγματικά, η Πολιτεία.

Ο Όμιλος UNESCO  ΣΕΡΡΩΝ , στο όνομα όλων αυτών, των ικανών  ανθρώπων του Πολιτισμού και της προσφοράς, και με στόχο για μια καλύτερη κοινωνία, που να κινείται με κανόνες, ευπρέπειας και αξιοπρέπειας, θα συνεχίσει να πορεύεται  στον δημιουργικό  δρόμο της προσφοράς και της προόδου λειτουργώντας με όπως πάντα με συμμετοχικότητα, αφοσίωση και προπάντων ευθύνη.

Ο Ομιλος Σερρών για UNESCΟ έχοντας αριθ Μητρώου 255 μετά από αίτημα μας στις 9-12-12 στην ΥΔΑΣ του ΥΠΕΞ                                    έχουμε την υπ αριθ ΑΠ4006/ΑΣ 44378  βεβαίωση τους, ότι δεν χρηματοδοτηθήκαμε από την ΥΔΑΣ μέχρι σήμερα και δεν κάναμε ποτέ αίτημα γι αυτό. Το ίδιο και από κανένα άλλο  Υπουργείο.Η ανακοίνωση είναι για την απορία που μπορεί να έχει κάθε πολίτης για τις ΜΚΟ.