Στο on line κάλεσμα του υπουργού της Φινλανδίας για τη Διεθνή Ανάπτυξη συμμετείχε ο Ομιλος Σερρών για UNESCΟ που έκανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανάπτυξη σε ηγέτες σε όλο τον κόσμο, ΜΚΟ, στελέχη του ΟΗΕ και και κοινωνία των πολιτών .
Ο κ. Pekka Haavisto, υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης, Υπουργείο Εξωτερικών της Φινλανδίας άνοιξε την Παγκόσμια Ημέρα ΜΚΟ 2014. Παρευρέθηκαν ο νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Γραμματείας του Σκανδιναβικού Συμβουλίου, κα Britt Bohlin από τη Σουηδία, καθώς και άλλες υπηρεσίες του ΟΗΕ, όπως στελέχη του εκτελεστικού διευθυντή της UNOPS, κ. Jan Mattsson και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της UNESCO, ο κ. Eric Falt και πολλοί όλων αντιπρόσωποι,που θα λάβουν μέρος στις συζητήσεις πάνελ Παγκόσμια Ημέρα ΜΚΟ 2014.Για τον Όμιλο ήταν μια μεγάλη εμπειρία, ιδίως αυτές τις ημέρες για τα γεγονότα που γίνονται στην Ελλάδα με τις ΜΚΟ.Η κριτική που ασκήθηκε στην χώρα μας ήταν φοβερή.Μια χώρα χωρίς εθελοντική παιδεία.
Ξεκινώντας για το μετά το 2015 αναπτυξιακή ατζέντα θα απαιτήσει τα επίπεδα της συνεργασίας μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων, τους ομοίους του που δεν έχουμε ξαναδεί. Η σημερινή προκλήσεις απαιτούν συλλογική προσπάθεια, καθώς και την προθυμία να καινοτομούν, να αξιολογήσουν ό, τι λειτουργεί καλύτερα, και να μάθουν από τις εμπειρίες των άλλων. Οι ΜΚΟ και οι εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών,πρέπει να πάρουν το προβάδισμα, μέσω καινοτόμων στρατηγικών και αποτελεσματικές, βιώσιμες εταιρικές σχέσεις για την ανάληψη δράσης.