Το πείραμα του Ερατοσθένη

Στο 3ο Δημ. Σχ. Σερρών, μέλος του Δικτύου σχολείων της UNESCO-ASPnet, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, έχουν “βαφτίσει” ένα κρατήρα του Άρη με το όνομα του σχολείου.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αστρονομίαςπου υλοποιούνε οι μαθητές στην ευέλικτη ζώνη, με την καθοδήγηση του Επιστημονικού συνεργάτη της Unesco Σερρών Δημήτρη Τιτόκη, οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σερρών έχουν την δυνατότητα να ακολουθήσουν τ’ όνειρο και να γίνουν πολίτες του μέλλοντος.

Η πρόταση των μαθητών για ονοματολογία ενός από τους διαθέσιμους κρατήρες του ΑΡΗ με το όνομα του σχολείου έγινε δεκτή από τον Ανεξάρτητο οργανισμό “Uwingu” και έτσι πλέον μπορούν να λένε με υπερηφάνεια πως έδωσαν όνομα σε έναν κρατήρα του Άρη.

Επίσης την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014, στις 12:32:24 (τοπική ώρα), στην αυλή του σχολείου πραγματοποιήθηκε το πείραμα του Ερατοσθένη. Σχολεία από όλον τον κόσμο κάνουνε τις μετρήσεις τους, την ώρα που ο Ήλιος θα βρίσκεται στην κατάλληλη θέση και καταφέρνουν να υπολογίσουν την περιφέρεια της Γης με ένα απλό ραβδί.

Την ίδια ώρα οι μαθητές έκαναν παρατήρηση του Ήλιου με τα τηλεσκόπια της Αστροπύλης Σερρών.