Η Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ψήφισμα για τον ορισμό της 6ης Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη.

Η απόφαση υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα κράτη-μέλη, παρουσία του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, αθλητών -όπως ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς- και άλλων προσωπικοτήτων, ενώ μετά την ολοκλήρωση της επίσημης συνεδρίασης ακολούθησε ημερίδα αφιερωμένη στον ρόλο του Αθλητισμού στην ανάπτυξη και την ειρήνη.

Η επιλογή της 6ης Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη – αντί της 23ης Ιουνίου που είχε αρχικά προταθεί – έγινε κατόπιν πρότασης της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, καθώς αυτή είναι η ημέρα της αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 1896.

Τόσο ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, Βουκ Γέρεμιτς, όσο και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, εξήραν τη σημασία του αθλητισμού στην επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στον κόσμο και στην καταπολέμηση των διακρίσεων κάθε μορφής, των προκαταλήψεων, του φόβου και των παρεξηγήσεων, υπογραμμίζοντας ότι η δημιουργία της Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη στέλνει «ένα ηχηρό μήνυμα για το ρόλο του αθλητισμού ως κινητήριας δύναμης για θετικές αλλαγές» και αποτελεί «ακόμη ένα ορόσημο για την αναγνώριση του αθλητισμού ως ενός αποτελεσματικού εργαλείου για την επίτευξη της ειρήνης και της ανθρώπινης ανάπτυξης».

Επίσης, μεταξύ άλλων, τόνισαν ότι η εν λόγω απόφαση θα ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις, τις αθλητικές οργανώσεις, τοπικές αρχές και ΜΚΟ σε όλο τον κόσμο «να βρουν δημιουργικούς τρόπους να χρησιμοποιήσουν τον αθλητισμό προς όφελος των ανθρώπων και της κοινωνίας».

Τέλος, οι δύο αξιωματούχοι έκαναν αναφορά και στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης 48/11 του 1993 για την αναβίωση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας για «την οικοδόμηση ενός ειρηνικού και καλύτερου κόσμου μέσω του αθλητισμού και του Ολυμπιακού ιδεώδους».

Ο Ομιλος παρουσίασε στο 1o Γυμνάσιο Σερρών,στο 4ο Γυμνάσιο Σερρών και στο 6ο Γυμνάσιο όπως και στο 3ο Δημοτικό την ημέρα και παρουσίασε στην Αγγλική εκδοσή (θα δοθεί στην Ελληνική εκπαίδευση και η Ελληνική έκδοση μόλις τελειώσει η μετάφραση από τον Όμιλο) του comics Score the Goals Την μετάφραση πραγματοποίησε η εθελόντρια της ομάδας Νέων του Ομίλου Τατιάνα Αγγελίδου. Ολα τα σχολεία παράλληλα συμμετείχαν και στην καμπάνια της *Άσπρης κάρτας*