Διεθνής Ημέρα κατά της Διαφθοράς, 9 Δεκεμβρίου. Εικόνα: UNODC  Διαφανεια 2015

1, Δεκεμβρίου 2015 – Οδηγώντας μέχρι την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς στις 9 Δεκεμβρίου, UNODC και το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP), έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη διαφθορά, η οποία καλεί τους ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα για να αναλάβει δράση εναντίον αυτό το έγκλημα. Το σύνθημα «Σπάστε την αλυσίδα της διαφθοράς» ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις, τον ιδιωτικό τομέα και το ευρύ κοινό να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα αλλάζοντας τη στάση τους.

Η εκστρατεία τονίζει επίσης ότι η διαφθορά είναι ένα έγκλημα εγκάρσιο, επηρεάζοντας πολλούς τομείς. Αυτό δείχνει ότι δρα εναντίον της διαφθοράς είναι επιτακτική ανάγκη για την επίτευξη των Στόχων της  Βιώσιμη Ανάπτυξη , οι οποίες αποσκοπούν στην εξάλειψη της φτώχειας, στην προστασία του πλανήτη και να εξασφαλιστεί η ευημερία για όλους.

Μια ευρεία κοινωνική εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης είναι να ξεδιπλώσει αρχίζει αυτή την εβδομάδα.Υλικά συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων, εικόνες, λογότυπα και αφίσες είναι διαθέσιμες στο microsite Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς.

Χρησιμοποιήστε το επίσημο hashtag #breakthechain να συμμετάσχουν στην εκστρατεία και να ακολουθήσετε τη συνομιλία.

Περαιτέρω πληροφορίες:

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Εκστρατείας Ενάντια στη Διαφθορά

Επισκεφθείτε τη σελίδα Καταπολέμησης της Διαφθοράς Εκστρατεία στο Facebook