Αγρια ζωη

 «Το μέλλον της άγριας ζωής είναι στα χέρια μας», ο ελέφαντας της Αφρικής και της Ασίας είναι το επίκεντρο της  παγκόσμιας εκστρατείας.

Το θέμα «Το μέλλον της άγριας ζωής είναι στα χέρια μας» ενισχύει την άρρηκτη σχέση μεταξύ της άγριας φύσης, τους ανθρώπους και την αειφόρο ανάπτυξη. Είναι ευθύνη της κάθε γενιάς για την προστασία της άγριας ζωής για την επόμενη γενιά.

Θα μεταδίδει επίσης την επιτακτική ανάγκη για δράση σε εθνικό επίπεδο για την εξασφάλιση της επιβίωσης στην άγρια ​​φύση τόσο του χαρισματικού ελέφαντα  οσο και των λιγότερων γνωστά είδη.

Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής είναι μια ευκαιρία για να γιορτάσουν τις πολλές όμορφες και ποικίλες μορφές της άγριας πανίδας και χλωρίδας και για την ευαισθητοποίηση του πλήθους των παροχών της διατήρησης που παρέχει στους ανθρώπους. Την ίδια στιγμή, η ημέρα μας υπενθυμίζει την επείγουσα ανάγκη να ενταθεί ο αγώνας κατά του εγκλήματος της άγριας ζωής, η οποία έχει ευρείες οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

Η Wildlife έχει μια εγγενή αξία και συμβάλλει στην οικολογική, στην γενετική, στις κοινωνικές, οικονομικές, επιστημονικές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές και αισθητικές πτυχές της αειφόρου ανάπτυξης και της ανθρώπινης ευημερίας. Για τους λόγους αυτούς, όλα τα κράτη μέλη, το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών και άλλων διεθνών οργανισμών, καθώς και της κοινωνίας των πολιτών, μη κυβερνητικών οργανώσεων και ατόμων, καλούνται να ενημερωθούν  και να εμπλακούν σε αυτή την παγκόσμια γιορτή της άγριας ζωής. Οι τοπικές κοινότητες μπορούν να διαδραματίσουν θετικό ρόλο στην προσπάθεια για τον περιορισμό του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής.
Την Ημέρα Άγριας Ζωής  Θα Γιορτάσει Το Μ.Φ.Ι.Δήμου Σερρών
 Για 4η Χρονιά *Το Σχολείο Πάει …Μουσείο* Υποστηρίζει Ο Όμιλος Σερρών Για UNESCO Με Την ΠΡΑΞΙΣ  Στο Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Του Δήμου Σερρών. 

  Είσοδος ελεύθερη 

Διάρκεια προγράμματος 1-3-16 έως  15-3-16

  • Τηλεφ επικοινωνίας 23210-99395
  • Εθελοντές, είναι η Βασιλική Παπαθανασίου, Τατιάνα Αγγελίδου, Στέλλα Παπούλια, με τους νέους Ηλέκτρα Πολούα, Χαράλαμπο Δαυίδ, Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη Δασοπονο , Αλεξία Ματζίρη,, τους Ευρωπαίους εθελοντές,   με υποστηρικτές τον κ Κ. Βαβαλέκα, Θάνο Παπαγεωργίου .Ακης Μακαρά    Χορηγοί επικοινωνίας, Εφημερίδες Πρόοδος, http://www.serresparatiritis.grwww.e-simerini.comwww.aposerres.gr, www.rodonfm.net   www.allanea.gr
  • Η δράση εντάσσεται στην Δεκαετία της Ερημοποίησης
  • Και στην Δεκαετία της Βιοποικιλότητας
  •  Με την αιγίδα της EEE for UNESCO
  • Τηλεφ επικοινωνίας 23210-99395