Στο  πλαίσιο του 3ου ASTROschool 2017 οι  μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών   είχαν  τη δυνατότητα να  παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  αστρονομίας μέσα από τις  παρουσιάσεις, τα δια δραστικά παιχνίδια και τις εφαρμογές, καθώς και με  βίντεο για να γνωρίσουν το  μαγικό κόσμο του διαστήματος .Συγκεκριμένα τα  θέματα που παρουσιάσθηκαν  αφορούσαν  την εξοικείωση των μαθητών με το ηλιακό σύστημα, τους αστερισμούς και τη σύνδεση τους με  τη μυθολογία,  το διαστημικό ταξίδι στον Άρη   και τους επιστημονικούς ορούς όπως γαλαξία, ερυθρό  γίγαντα, σουπερνόβα και μαύρη τρύπα με τρόπο κατανοητό και προσιτό για παιδιά.

Φτιάξε τον δικό σου δορυφόρο!

 Επιπλέον, ζητήθηκε από τα παιδιά να κατασκευάσουν τον δικό του δορυφόρο με απλά υλικά παίζοντας το ρόλο ενός  μηχανικού της ΝΑΣΑ! Όλα αυτά στο πλαίσιο του πνεύματος δραστηριοποίησης, ευαισθητοποίησης, έξαψης τους ενδιαφέροντος των παιδιών για την εξερεύνηση του διαστήματος με σύνθημα “βάλε στόχο να φθάσεις το φεγγάρι  ακόμη και αν αποτύχεις θα βρεθείς ανάμεσά στα αστέρια*.

Θα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Dr Νικόλαο Μπονόβα ,αρχαιολόγο της Δ/σης  Αρχαιολογίας Σερρών , τον Δημήτρη Τιτόκη πληροφορικό , τον Χαράλαμπο Δαυίδ μηχανολόγο, την Ιωάννα Κωντσιλιδου εκπαιδευτικό  που έδωσαν το όνειρο του έναστρου ουρανού μέσα από τα αρχαιολογικά ευρήματα μέτρησης του χρόνου και την ονομασία των άστρων,και από τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΝΑΣΑ για την ηλικία της 5ης και 6ης Δημοτικού.

Επίσης την Α/Θμια εκπαίδευση την Δ/ση Αρχαιολογίας Σερρών την ΚΕΔΙΣ για την υποστήριξη της πραγματοποίησης του AstroSchool2017

Συμμετείχαν 12 σχολεία με την 4η 5η και 6η τάξη τους, 640 μαθητές!