Την που πραγματοποιείται στις 13 Φεβρουαρίου κάθε έτος γιόρτασε ο Όμιλος Σερρών για UNESCO με την ΠΡΑΞΙΣ για το 2018 στο www.rodonfm.net με θέμα: Ραδιόφωνο και Αθλητισμός http://www.diamundialradio.org/
Καθώς προσβλέπουμε σε ένα χρόνο σημαντικών αθλητικών γεγονότων – γεγονότων που καλούν τις κοινότητες να ενώσουν τις καρδιές και τα μυαλά των ανθρώπων παντού – προσκλήθηκαν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί σε όλο τον κόσμο να παρουσιάσουν την ομορφιά του αθλητισμού σε όλη του την ποικιλία. Γιορτάζοντας τα παραδοσιακά αθλήματα που μας συνδέουν με την πολιτιστική μας κληρονομιά, τα αθλήματα της κάθε περιοχής που υποστηρίζουν οι κάτοικοι σε κάθε τόπο και τις εμπνευσμένες ιστορίες που αμφισβητούν τα στερεότυπα των φύλων και καλύπτουν εξίσου αθλητικές εκδηλώσεις τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφωνίας 2018 επικεντρώθηκε στα ακόλουθα υπο-θέματα της UNESCO:
• Την Πολυμορφία στην κάλυψη των αθλημάτων: μέσω της κάλυψης παραδοσιακών και λαϊκών παιχνιδιών, το ραδιόφωνο μπορεί να επανασυνδέσει τους ανθρώπους με την πολιτιστική τους κληρονομιά, προωθώντας την ελευθερία της έκφρασης και την ποικιλομορφία μέσω της πολιτιστικής έκφρασης.
• Την Ισότητα των φύλων στην κάλυψη των αθλημάτων: Η αθλητική κάλυψη είναι εξαιρετικά ισχυρή στη διαμόρφωση κανόνων και στερεοτύπων για το φύλο. Το ραδιόφωνο έχει την ικανότητα να αμφισβητεί αυτούς τους κανόνες, προάγοντας μια ισορροπημένη κάλυψη του αθλητισμού ανδρών και γυναικών και μια δίκαιη απεικόνιση των αθλητών ανεξάρτητα από το φύλο.
• Για την ειρήνη και την ανάπτυξη μέσω της αθλητικής κάλυψης: Μέσω της μεγαλύτερης κάλυψης του αθλητισμού για ειρήνη και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αναγνωρίζονται και γιορτάζονται οι καθολικές αξίες της μη βίας, της αλληλεγγύης και της ανοχής.
Η ημέρα γιορτάστηκε με τους μαθητές από την Τουρκία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Πολωνία οι οποίοι φιλοξενήθηκαν από το 2ο ΓΕΛ Σερρών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+. Και μαζί με τους ευρωπαίους εθελοντές της Γερμανίας, Ουγγαρίας, Γαλλίας ,Πολωνίας, Τουρκίας, Έλληνες, της ΠΡΑΞΙΣ και νέους των προσφύγων Σερρών γιόρτασαν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου 2018 προβάλλοντας την μουσική της χώρας τους και τα αθλήματα που αγαπούν .Ήταν μια ξεχωριστή γιορτή του Ραδιοφώνου που θα μείνει στην μνήμη όλων των συμμετεχόντων! . Την αποστολή συνόδευσαν οι Υποδιευθυντές του 2ου ΓΕΛ, Τσιαούση Κωνσταντίνα και Αγγειοπλάστης Αθανάσιος.
Η δράση εντάσσεται στους στόχους 4,16,17, των *17 Global Goals*