Η τεχνολογία αλλάζει τα πάντα για τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Η σημερινή νεολαία εκτίθεται στην τεχνολογία όπως και καμία άλλη γενιά, όμως τόσοι πολλοί δεν γνωρίζουν τι είναι η κωδικοποίηση ή πώς η κωδικοποίηση τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουν τη διαφορά.
Η ώρα του κώδικα ξεκίνησε ως μία ώρα εισαγωγής στην επιστήμη των υπολογιστών, με σκοπό να δείξει ότι όλοι μπορούν να μάθουν τα βασικά της κωδικοποίησης και να διευρύνουν τη συμμετοχή στον τομέα της επιστήμης των υπολογιστών. Η πρώτη ώρα της πρόκλησης κώδικα πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εκπαίδευσης υπολογιστών το Δεκέμβριο του 2013 σε αναγνώριση των γενεθλίων του αρχιτέκτονα υπολογιστών Admiral Grace Murray Hopper στις 9 Δεκεμβρίου 1906. Έχει γίνει από τότε ένα παγκόσμιο κίνημα φτάνοντας δεκάδες εκατομμύρια φοιτητές σε 180+ χώρες. Φέτος, η Εβδομάδα Εκπαίδευσης Υπολογιστών είναι η 3-9 Δεκεμβρίου, αλλά μπορείτε να κάνετε μια ώρα κώδικα οποιαδήποτε στιγμή!
Ανεξάρτητα από το θέμα που διδάσκετε ή την ηλικία των μαθητών σας, μπορείτε να οδηγήσετε μια ώρα κώδικα. Ούτε εσείς ούτε οι σπουδαστές σας δεν χρειάζεται να μάθετε τίποτα για την επιστήμη των υπολογιστών ή την κωδικοποίηση.
Όταν φέρετε μια ώρα κώδικα στους σπουδαστές σας, θα τους βοηθήσετε να καταλάβουν:
πόσο διασκέδαση και δημιουργική κωδικοποίηση είναι πραγματικά
ο καθένας μπορεί να μάθει να κωδικοποιεί, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο ή το υπόβαθρο
η μάθηση στον κώδικα δημιουργεί δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και κριτικής σκέψης που μας βοηθούν σε όλες τις πτυχές της ζωής μας γνωρίζοντας πώς να κωδικοποιούμε, μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε τεχνολογία ή να βελτιώσουμε την τεχνολογία που χρησιμοποιούμε ήδη
.Ο Ομιλος θα συμμετέχει με τους νέους πρόσφυγες των Σερρών οι οποιοι ανάλογα με την ηλικία τους θα δουλέψουν τo https://www.gigglebot.io/ https://hourofcode.com/danceparty https://hourofcode.com/star-wars από 3-12-18 7-12-18