Ο Ομιλος Σερρών για UNESCO έχει τιμήση τις γυναίκες που δούλεψαν σκληρά στους κοινωνικούς τους φορείς εδω και πολλά χρόνια.Φέτος θα τιμηθεί η κ Ελένη Μάλαμα Πρόεδρος του Γυροκομείου Σερρών.
Σκεφθείτε ίσα, οικοδομήστε έξυπνα, καινοτομήστε για αλλαγή
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναλογιστεί κανείς την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, να ζητήσει την αλλαγή και να γιορτάσει το θάρρος και την αποφασιστικότητα από τις συνηθισμένες γυναίκες που έχουν διαδραματίσει έναν εξαιρετικό ρόλο στην ιστορία των χωρών και των κοινοτήτων τους.
Το θέμα του 2019 Think Equal, οικοδόμηση έξυπνων καινοτομιών για αλλαγή επικεντρώνεται σε καινοτόμους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προωθήσουμε την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών, ιδίως στους τομείς των συστημάτων κοινωνικής προστασίας, της πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες και των βιώσιμων υποδομών.
Η επίτευξη των φιλόδοξων την Αειφόρο Ανάπτυξη Στόχων ( SDGs ) απαιτεί μετασχηματιστική βάρδιες, ολοκληρωμένες προσεγγίσεις και νέες λύσεις, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την προώθηση της ισότητας των φύλων και τη χειραφέτηση των γυναικών και των κοριτσιών.