Παγκόσμιος διαγωνισμός φωτογραφίας *Ορεινές συνταγές!!*
Ο Όμιλος Σερρών για UNESCO,ο Δήμος Ν Ζίχνης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σ.Σ. Αγγίστας, το Φωτογραφικό Εργαστήρι Σερρών, η Ωδή Αμφιπόλεως ,η ΚοινΣΕπ Άγκιστρο Δράση συμμετέχουν στην πρόσκληση του FAO για τον Παγκόσμια Ημέρα των Βουνών 2019 θέλοντας να προωθήσουν το μυθολογικό βουνό Παγγαίο και το σύνολο του Ορεινού όγκου του Ν Σερρών. Η δράση αφορά Διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα *Ορεινές συνταγές!!*
Στείλτε μας τις ορεινές συνταγές σας!
Γνωρίζατε ότι 6 από τις 20 πιο σημαντικές καλλιέργειες τροφίμων προέρχονται από βουνά, όπως πατάτες, καλαμπόκι, κριθάρι, μήλα και ντομάτες; Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια θρεπτική διατροφή χωρίς τουλάχιστον μία από αυτές τις τροφές.
Κατά τη διάρκεια των αιώνων, οι ορεινές κοινότητες δημιούργησαν ιδιαίτερα διαφοροποιημένα οικονομικά συστήματα για να προστατεύσουν τα μέσα διαβίωσής τους από τις αβεβαιότητες των σκληρών και απρόβλεπτων περιβαλλόντων τους. Επομένως, η ορεινή γεωργία είναι συχνά η βιοποικιλότητα της, βασισμένη στην οικογενειακή γεωργία, μικρής κλίμακας και με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα.
Αυτό επέτρεψε τη διατήρηση των παραδοσιακών γνώσεων και πρακτικών, με αποτέλεσμα πολλά προϊόντα υψηλής ποιότητας, όπως ο καφές, το τσάι, το μέλι, τα βότανα, τα μπαχαρικά, είναι στην καθημερινή μας ζωή
Με τη λήψη φωτογραφιών από νόστιμα πιάτα και τη συνταγή συνταγών με προϊόντα ορεινής προέλευσης, μπορείτε να βοηθήσετε να διατηρήσετε τις πολιτιστικές παραδόσεις, να προωθήσετε την αγροβιολογική ποικιλομορφία και να στηρίξετε τους αγρότες στα βουνά!
Το βραβείο για τον τελικό νικητή θα είναι μια φωτογραφική μηχανή δράσης και ένα αντίγραφο ενός φυλλαδίου που εκδόθηκε από τον FAO για τις Συνταγές Βουνών που θα περιέχει το όνομα και τη φωτογραφία του νικητή.
Εάν δεν κερδίσετε τον διαγωνισμό, θα έχετε ακόμα τη δυνατότητα να επιλέξετε ως μία από τις 30 καλύτερες συμμετοχές για το φυλλάδιο Mountain Recipes.
Πώς μπορώ να εισέλθω;
Για να μπείτε στο διαγωνισμό, ακολουθήστε αυτά τα τρία βήματα:
1. Υποβάλετε μια συνταγή που περιέχει ορεινά προϊόντα από οπουδήποτε στον κόσμο, μια ποιοτική φωτογραφία του πιάτου και μια σύντομη εξήγηση για τη θρεπτική ή πολιτισμική σημασία της συνταγής.
2. Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής http://www.fao.org/international-mountain-day/recipe-and-photo-contest/submit-entry/en/ και επισυνάψτε τη φωτογραφία (ελάχιστο πλάτος 1754 pixels στα 150 ppi, μέγιστο μέγεθος αρχείου 5 MB) και μια περιγραφή της συνταγής.
3. Τέλος, μην ξεχάσετε να δημοσιεύσετε τη φωτογραφία σας αν έχετε λογαριασμό Twitter, Facebook, Flickr ή Instagram, χρησιμοποιώντας το hashtag της Διεθνούς Ημέρας Βουνών: #MountainsMatter. Θα μοιραστούμε κάποιες από τις φωτογραφίες σας στο @FAOForestry Twitter , @UNmountainsmatter σε Twitter και Instagram και @MountainPartnership στο Facebook .
Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών είναι η 4η Νοεμβρίου 2019 (ώρα 12.00 CET) .
Μια κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις έξι καλύτερες συνταγές βουνού και οι έξι φιναλίστ θα αναρτηθούν στη σελίδα Facebook του FAO για να αποφασίσει ο νικητής εγκαίρως για τη Διεθνή Ημέρα του Βουνό στις 11 Δεκεμβρίου.
Τι γίνεται αν είμαι κάτω από 18;
Θα πρέπει να είστε 18 ετών ή μεγαλύτεροι για να μπείτε στο διαγωνισμό, αλλά αυτό δεν σας εμποδίζει να συμμετάσχετε στο κίνημα στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης! Πάρτε μια φωτογραφία της ορεινής κουζίνας και δημοσιεύστε την στο λογαριασμό σας Twitter, Instagram ή Flickr με το hashtag #MountainsMatter. Θα μοιραστούμε ορισμένες από τις φωτογραφίες σας στα κοινωνικά μέσα μας.
Λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να επεξεργαστούμε το κείμενο που υποβλήθηκε πριν για την έντυπη δημοσίευση.
Η πρόσκληση http://www.fao.org/international-mountain-day/recipe-and-photo-contest/en/