Κάθε χρόνο, στο πλαίσιο  της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου, η Πράξις, ο Όμιλος Σερρών για  Ουνέσκο,ο  Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός Fc πραγματοποιεί δράσεις  ευαισθητοποίησης, με στόχο να ενημερώσει την τοπική κοινωνίας σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου.

Την Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020, οι ευρωπαίοι εθελοντές της Πράξις, πραγματοποίησαν ενημερωτική δράση, στα γήπεδα των ακαδημιών του  ΜΓΣ Πανσερραϊκός Fc, στην οποία συμμετείχαν τα παιδιά των ακαδημιών και οι συνοδοί τους.

Κατά την διάρκεια της διοργάνωσης, οι εθελοντές μας μοίρασαν αυτοκόλλητα, έντυπο υλικό και μίλησαν για στοιχεία που παρουσιάζονται από ton  Διεθνή Οργανισμό Υγείας , μιας και ο καρκίνος καταγράφεται ως η δεύτερη σημαντικότερη αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως. Επιπλέον, οι εθελοντές μας μίλησαν για το πόσο κρίσιμης σημασίας είναι η αναγνώριση των συμπτωμάτων και για τους τρόπους προστασίας από επιβλαβείς παράγοντες και πρόληψης βάσει του ενημερωτικού υλικού που μας διέθεσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός .

Μέσα από αυτή την εκδήλωση, το ραδιόφωνο και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης του οργανισμού, οι εθελοντές μας και συνεργαζόμενοι φορείς , έστειλαν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης προς τα παιδιά και τους ενήλικες που δίνουν καθημερινό αγώνα σ όλο τον κόσμο .