Καταγράψτε εξαιρετικά και ασυνήθιστα δασικά φυτά ή ζώα με την φωτογραφική μηχανή!

Γνωρίζατε ότι τα δάση φιλοξενούν περίπου το 80% των χερσαίων ζώων και φυτών του κόσμου; Από τα μυρμήγκια των τροπικών δασών μέχρι τις μικροσκοπικές βάτραχες των δέντρων, οι γορίλες των βουνών στις πράσινες αναμονές, οι πανέμορφες ακτές του κόλπου και οι πύκοι, τα δάση μας γεμίζουν με τη ζωή. Αυτή η εξαιρετική βιοποικιλότητα βοηθά τα δάση να προσαρμοστούν και να επιμείνουν στις πιέσεις όπως η κλιματική αλλαγή, οι πυρκαγιές και τα παράσιτα και οι ασθένειες, καθώς και πολλά οφέλη για τους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, των φυλακών, της ιατρικής, της ενέργειας και του εισοδήματος. 

Για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Δασών στις 21 Μαρτίου και το φετινό θέμα “Δάση και βιοποικιλότητα”, σας ζητάμε να τραβήξετε φωτογραφίες από ασυνήθιστα και ασυνήθιστα δασικά φυτά ή ζώα. Μπορεί να έχουν μια ενδιαφέρουσα εμφάνιση, να συμπεριφέρονται με απροσδόκητες μορφές, να έχουν μοναδικά οφέλη ή να είναι εξαιρετικά λόγω του τι αντιπροσωπεύουν για τις τοπικές κοινότητες.

Στείλτε μας μια φωτογραφία και θα μπορούσατε να κερδίσετε μια κάμερα δράσης!

Η προθεσμία για τις συμμετοχές είναι η  11η Μαρτίου 2020.Περισσότερες http://www.fao.org/international-day-of-forests/photo-contest/en/