Ο Ομοιλος Σερρών για UNESCO ,η PRAXIS GREECE συμμετέχουν στην Ευρωπαική Εβδομα

άδα Κινητικότητας με σειρά δράσεων που  θα πραγματοποιηθούν ΟΛΗ την εβδομαδα στην πόλη μας!!

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ παρουσίασε ένα νέο ενημερωτικό δελτίο που παρουσιάζει πόλεις και πόλεις με 10 διδάγματα από το κλείδωμα COVID-19 σχετικά με την καλύτερη αστική κινητικότητα.

Τα μαθήματα διαφέρουν από το να θυμόμαστε ότι ο δημόσιος χώρος είναι πολύτιμος και επομένως οι πόλεις πρέπει να χτιστούν για ανθρώπους, όχι για αυτοκίνητα. στον αντίκτυπο που έχει η εργασία από το σπίτι και η αγορά αγαθών στο διαδίκτυο στο περιβάλλον μας και στα μοτίβα κινητικότητας.

Το έγγραφο παρέχει επίσης στις πόλεις και τις πόλεις δημιουργικές προτάσεις για δραστηριότητες που θα μπορούσαν να οργανώσουν κατά την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2020 ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ . Για παράδειγμα, διεξαγωγή δημοσκοπήσεων μεταξύ των κατοίκων της περιοχής για τον εντοπισμό προκλήσεων και επιθυμιών για τη χρήση του δημόσιου χώρου και του τρόπου με τον οποίο οι κάτοικοι μετακινούνται και οργανώνουν ένα « διαγωνισμός selfie “στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ενθαρρύνουν τους ντόπιους να δημοσιεύουν φωτογραφίες τους χρησιμοποιώντας φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές μεταφοράς.

Για να διαβάσετε την πλήρη λίστα των διδαγμάτων και να εμπνευστείτε από τα παραδείγματα που παρέχονται, κάντε κλικ εδώ .