Τα διεθνή χρόνια γιορτάζουν και ενημερώνουν τον κόσμο για σημαντικά θέματα, πολλά από τα οποία δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό. Σπήλαια και Καρστ εμφανίζονται γύρω από τον πλανήτη μας, αλλά λίγοι άνθρωποι καταλαβαίνουν τη μεγάλη αξία των σπηλαίων για την ανθρωπότητα. Λίγοι ακόμα γνωρίζουν τι είναι το Καρστ.

Σας προσκαλούμε να μάθετε από αυτόν τον ιστότοπο https://iyck2021.org/ για το πώς οι σπηλιές και οι Καρστ προκαλούν, αλλά συμβάλλουν κυρίως στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων καθημερινά. Ελπίζουμε να συμμετάσχετε στη διεθνή χρονιά! Για να μάθετε πώς μπορείτε να συμμετάσχετε στο Διεθνές Έτος, ως άτομο ή ως ομάδα, κατεβάστε τον Οδηγό προγραμματισμού .

Το Διεθνές Έτος Σπηλαίων και Καρστ διοργανώνεται από τη Διεθνή Ένωση Σπηλαιολογίας , την Παγκόσμια οργάνωση εξερευνητών σπηλαίων και Καρστ, επιστημόνων, διαχειριστών και εκπαιδευτικών. Συμμετέχουν πολλοί εθνικοί και διεθνείς οργανισμοί.
.
Ο Ομιλος Σερρών UNESCO συμμετέχει στο *2021 Ετος Σπυλαίων και Κρατς* θέλωντας να προοθήσουμε τα Γεωπάρκα του Νομού Σερρών -Σπύλαιο Αλιστράτης-Κρουσοβίτης.Παράλληλα να ενημερώσουμε τα σχολεία των ανάλογων περιοχών ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ γι αυτές τις περιοχές αλλά και για το νομό η ένταξη στα Γεωπάρκα της UNESCO http://www.unesco.org/new/en/natural-sciences/environment/earth-sciences/unesco-global-geoparks/fundamental-features/?fbclid=IwAR1LP2M0v7lg6QHEwGHu-BFcSCGfL3UNc7-T3CmfacaKfaQKJ81cVqxBlNs
Η ΈΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΊΑ ASP-net for UNESCO, ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΏΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ ΝΑ ΓΝΩΡΊΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΌΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.http://globalgeoparksnetwork.org/