Οι νέοι εθελοντές από διάφορα μέρη της Ευρώπης συνεργάζονται για να ευαισθητοποιήσουν τη σημασία του ραδιοφώνου

 Στις 13 Φεβρουαρίου , θα πραγματοποιηθεί ραδιομαραθώνιος από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου στο Ρόδον FM 95. http://rodonfm.net/

 Για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης θα συνεργαστούν οι σύλλογοι Praxis Greece, από τις Σέρρες, η United Society of the Balkans, από τη Θεσσαλονίκη και Όμιλος UNESCO Σερρών για UNESCO  . Σε αυτή τη δραστηριότητα εθελοντές από διάφορα μέρη της Ευρώπης συνεργάζονται για να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με τη σημασία του ραδιοφώνου στην κοινωνία.

 Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καθένας από αυτούς θα παρουσιάσει προγράμματα διάρκειας μιας ώρας στα οποία θα μιλήσει για διαφορετικά θέματα π.χ. Η ενεργή συμμετοχή των νέων,  Η βιντεοπαρακολούθηση, η ανεργία των νέων στην Ευρώπη και η διαφθορά είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν αυτή την Κυριακή. Φυσικά θα κάνουν και πρόγραμμα μαζί για ενημέρωση και συνομιλία για την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου μεταξύ 3 και 5. «Είμαι ενθουσιασμένος για το αύριο, θα είναι μια μοναδική εμπειρία με ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και υπόβαθρα για να ευαισθητοποιήσουμε τη σημασία του ραδιοφώνου», είπε ο Cece, ένας από τους νεαρούς εθελοντές.

 Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2021 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ραδιόφωνο είναι το μέσο στο οποίο οι πολίτες έχουν τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, με 58%. Άλλα μέσα ενημέρωσης, όπως ο γραπτός τύπος και η τηλεόραση, είχαν ποσοστό εμπιστοσύνης 51%.

Φέτος, η UNESCO έχει επικεντρώσει τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου στη σημασία της διατήρησης αυτής της εμπιστοσύνης στη ραδιοφωνική δημοσιογραφία. «Το ραδιόφωνο είναι ένα ισχυρό μέσο για τον εορτασμό της ανθρωπότητας σε όλη της την ποικιλομορφία και αποτελεί πλατφόρμα για δημοκρατικό λόγο», δηλώνει η Unesco.PERISSOTERA https://unescoserron.blogspot.com/2022/02/2022_12.html https://unescoserron.blogspot.com/2022/02/blog-post_13.html