“Αντιμετωπίστε την έλλειψη του νερού” είναι το θέμα ,της *Παγκόσμιας ημέρας του νερού 2007*, η οποία γιορτάζεται κάθε έτος στις 22 Μαρτίου. Το φετινό θέμα δίνει έμφαση στην αυξανόμενη σημασία της έλλειψης ύδατος παγκοσμίως και την ανάγκη για την αυξανόμενη ολοκλήρωση και συνεργασία για να εξασφαλίσει βιώσιμη, αποδοτική και δίκαιη διαχείριση των λιγοστών υδάτινων πόρων, και σε διεθνές και τοπικό επίπεδο. Η δικαιοσύνη και τα δικαιώματα, τα πολιτιστικά και ηθικά ζητήματα είναι ουσιαστική αντιμετώπιση και εξέταση των περιορισμένων υδάτινων πόρων. Δυσαναλογίες μεταξύ της διαθεσιμότητας και της απαίτησης, η υποβάθμιση των υπόγειων νερών και της ποιότητας νερού επιφάνειας, διατομεακοί ανταγωνισμοί, διαπεριφερειακές και διεθνείς διαφωνίες, όλοι επικεντρώνονται γύρω από το θέμα για το πώς να αντιμετωπίσουμε τους λιγοστούς υδάτινους πόρους. Το θέμα αποφασίστηκε απ΄ όλα τα μέλη που συμμετείχαν στην διάσκεψη του ύδατος των Η.Ε στην εβδομάδα Παγκόσμιου ύδατος στη Στοκχόλμη τον Αύγουστο του 2006. .

Την ευθύνη συντονισμού της διοργάνωσης ανέλαβε το FAO , εξ ονόματος όλων των αντιπροσωπειών των Η.Ε και των μελών προγραμμάτων του Η.Ε-για το Νερό για τον εορτασμό της *Παγκόσμιας Ημέρας του Νερού 2007.* Θα βοηθηθεί από τη γραμματεία των Η.Ε-για το Νερό, το οποίο είναι βασισμένο στα UDESA στη Νέα Υόρκη, και που χρησιμεύει ως το σημείο της επαφής μέσα στο σύστημα των Η.Ε ενταγμένο στο πρόγραμμα των ΗΕ για την *Δεκαετία του Νερού*.

Ο Όμιλος Unesco Σερρών * συμμετέχει με την οριοθέτηση του νέου Πιλοτικού Πάρκου του Δήμου Κερκίνης ,που διατίθεται από τον Δήμο στους Νέους της Unesco για δημιουργία Ιnfo Πάρκο βιοποικιλότητας ονομαζόμενο *Plant for PlanetBillion Tree *με την υπ αρίθ 57/2007 αποφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κερκίνης Ν.Σερρών

Το πάρκο εντάχθηκε με πρόταση μας ως παρτνερ του θεσμού, του Παγκόσμιου Οργανισμού Περιβάλλοντος *Plant for Planet*που έχει επικεφαλής της δράσης την κ. Wangari Maathai (Νόμπελ Ειρήνης 2004),και Πρίγκιπα Αλβέτρου που ανέλαβαν την προώθηση της Καμπάνιας *Billion Tree* να φυτευτούν το 2007 1.000.000.000 δένδρα ,συμβολική συνεισφορά στο παγκόσμιο πρόβλημα των Κλιματολογικών αλλαγών Παγκοσμίως .
Το πρόγραμμα παρουσιάσθηκε στην 5η Διεθνή Διάσκεψη για τις κλιματολογικές αλλαγές το Νοεμβρίου του 2006 στο Nαιρόμπι
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η πρόεδρος κ Καίτη Εμμανουηλίδου θα μιλήσει στην ημερίδα που διοργανώνουν * Η Ένωση Νέων Αγροτών Νομού Σερρών * με την αιγίδα του Δήμου Στρυμόνα,Νομαρχίας Σερρών,και του Ομίλου Unesco Σερρών με θέμα *Το νερό είναι ζωή* *Water for Life* πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών στα πλαίσια του *Δεκαετούς προγράμματος 2005-2015*