Η Δημοτική Αρχή των Σερρών-της πόλης που συμμετέχει στο δίκτυο των πόλεων της Ευρώπης κατά του Ρατσισμού- σε μια σεμνή τελετή βράβευσε μαθητές,καθώς και τις ποδοσφαιρικές ομάδες της Νίκης Χριστού και του Εθνικού Γαζώρου

«Οι Σερραίοι είναι ωραίοι και όχι ρατσιστές»Το μήνυμα των μαθητών του 20ου Δημοτικού Σχολείου
«Οι Σερραίοι είναι ωραίοι και όχι ρατσιστές», «Κόκκινη κάρτα στο Ρατσισμό», «Ο ρατσισμός είναι ασθένεια που μολύνει εσένα και σκοτώνει τον άλλο» ήταν μερικά από τα συνθήματα που έγραψαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Έκτης τάξης του 20ου Δημοτικού Σχολείου πάνω σε ένα μεγάλο πανό που δεν παρέλειψαν να το φιλοτεχνήσουν συμπληρώνοντάς το μεόμορφες ζωγραφιές.
Η δραστηριότητα αυτή των μαθητών ουσιαστικά δήλωνε τη συμμετοχή τους στην δράση της UEFA “Action Week-Action speaks louder than words” (εβδομάδα Δράσης-η δράση μιλάει πιο δυνατά από τα λόγια) αναφερόμενη στα προβλήματα του ρατσισμού και της βίας στην κατεύθυνση του σεβασμού της διαφορετικότητας στο παιχνίδι.
Αυτή η πρωτοβουλία δεν άφησε αδιάφορη τη Δημοτική Αρχή των Σερρών-της πόλης που συμμετέχει στο δίκτυο των πόλεων της Ευρώπης κατά του Ρατσισμού- της UNESCO που σε μια σεμνή τελετή βράβευσε τους μαθητές μέσω των δασκάλων τους κας Ειρήνης Σταματοπούλου και κ. Μιχάλη Πισκιούλη καθώς και τις ποδοσφαιρικές ομάδες του Χριστού και του Εθνικού Γαζώρου .
Εκπροσωπώντας τον δήμο Σερρών ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Σερρών κ. Βασίλης Παπαβασιλείου εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια στους εκπροσώπους των φορέωνπου συμμετείχαν στην εκστρατεία της Fare, τις σερραϊκές ποδοσφαιρικές ομάδες, ΕθνικόςΓαζώρουκαιΝίκη Χριστός ,το 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών ,την Unesco και την Πράξις ,που εκπροσωπούσαν νέοι από την Ιταλία ,την Ισπανία, την Λετονία καιτη Γαλλία .

« Η πόλη των Σερρών είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που είναι μέλος του αντιρατσιστικού δικτύου και κατά της βίας και έχουμε την τιμή να απονέμουμε σε σας ένα ενθύμιο αναμνηστικό ,για αυτή την προσπάθεια που πρέπει να αγκαλιάσουν όχι μόνο οι Σερραίοι αλλά όλες οι πόλεις της Ελλάδος ,όλη η Ευρώπη και όλος ο κόσμος . Έναμεγάλο ευχαριστώ στην προσπάθεια που έχετε κάνει» τόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Σερρώναπευθυνόμενος στους εκπροσώπους των φορέων που βραβεύτηκαν από το δήμο Σερρών.

«Η Στ΄ τάξη του 20ου Δημοτικού Σχολείου και οι 35 μαθητές των δύο τμημάτων ,στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης,ασχολούμαστε με ένα πρόγραμμα σχετικό με τον ρατσισμό ,τους πρόσφυγες και την βία και στα πλαίσια αυτά συμμετέχουμε στο πρόγραμμα της Unesco και της UEFA που έχει στόχο την καταπολέμηση του ρατσισμού και της βίας και συγκεκριμένα μιλάμε για τα γήπεδα .Εμείς συμμετείχαμε σε αυτή την δράση ζωγραφίζοντας ένα πανό και εκδηλώνοντας την αντίδρασή μας στον ρατσισμό και στην βία. Είναι συγκινητικό που ο δήμος βραβεύει αυτές τις πρωτοβουλίες και μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες ελπίζουμε να θεριέψει αυτή η πεποίθηση κατά του ρατσισμού και της βίας και να αγκαλιάζει όσο δυνατόν περισσότερους και όλον τον κόσμο .Τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα από την συμμετοχή σε αυτή την δράσηκαι από τα λίγα που άκουσαναποτυπώσανε ακριβώς τα συναισθήματά τους» δήλωσε ο κ. Πισκιούλης δάσκαλος των παιδιών που τιμήθηκαν για την δράση τουςαπό τον δήμο Σερρών .
http://www.e-simerini.com/e/modules.php?name=News&file=article&sid=14001