http://www.worldwewant2015.org/

Το 2000, οι ηγέτες του κόσμου υποσχέθηκαν να μειώσουν στο μισό την ακραία φτώχεια μέχρι το 2015 με ένα παγκόσμιο σχέδιο που ονομάζεται Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας (ΑΣΧ).

Χάρη σε εκατομμύρια ανθρώπους που ανέλαβαν  δράσης και μια τεράστια παγκόσμια προσπάθεια, έχουμε ήδη κάνει πραγματική πρόοδο. Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας έχει μειωθεί σε λιγότερο από το μισό στο  επίπεδα του 1990.

Πάνω από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι απέκτησαν πρόσβαση σε πόσιμο νερό καλύτερης ποιότητας. Ο αρισθμός  των κατοίκων των παραγκουπόλεων που ζουν σε πόλεις μειώθηκε, βελτιώθηκε η ζωή σε τουλάχιστον 100 εκατομμύρια άνθρώπους!

Ωστόσο, 1,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Κάθε 4 δευτερόλεπτα ένα παιδί πεθαίνει από αιτίες μπορούν να προληφθούν και πάνω από 900 εκατ. ευρώ, κυρίως οι γυναίκες και οι νέοι, υποφέρουν από χρόνια πείνα. Εν τω μεταξύ, ο πληθυσμός μας προβλέπεται να αυξηθεί σε 9,5 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050 και το σύστημα παραγωγής τροφίμων είναι σε οριακό σημείο.

Η κλιματική αλλαγή απειλεί να καταστρέψει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων  και να αναιρέσει όλη την πρόοδο που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Η ανισότητα αυξάνεται παντού και τα ανθρώπινα δικαιώματα υπονομεύονται στους κόσμους που επηρεάζονται πιο εύθραυστη και συγκρούσεις  σε χώρες, ενώ η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να παραπαίει.

Παρ ‘όλα αυτά, για πρώτη φορά στην ιστορία έχουμε τους πόρους για να εξαλείψουμε τη φτώχεια και να αναπτυχθούν με βιώσιμο τρόπο ο κόσμο μας. Θα πάρει το έργο όλων μας για να συμβεί αυτό και πρέπει να κάνουμε τις κυβερνήσεις μας ν ακούσουν και να αναλάβουμε δράση για τα πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο!

Τον κόσμο που θέλουμε, θα συγκεντρώσει τις προτεραιότητες των ανθρώπων από κάθε γωνιά του κόσμου και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός συλλογικού οράματος που θα χρησιμοποιηθούν άμεσα από τα Ηνωμένα Έθνη και τους παγκόσμιους ηγέτες να σχεδιάσουν μια νέα ατζέντα για την ανάπτυξη με  έναρξη το 2015, η οποία θα βασίζεται στις  προσδοκίες  όλων των πολιτών!

Ενταχθήτε  στην παγκόσμια συζήτηση.

Μοιραστείτε τη φωνή σας

Όλα ξεκινούν από εσάς.

Τι είδους κοινωνία  θέλετε;

Προσθέστε τη φωνή σας τώρα.