24/01/13 – 30/01/13

Στη μνήμη του Τεό

Tο πρώτο πράγμα που ‘κανε ο Θεός, λέει ο άντρας, είναι το ταξίδι.
Έπειτα… την αμφιβολία… και τη νοσταλγία, απαντά ο A. στον ίδιο τόνο.
Έτσι χαιρετιούνται δυο παλιοί φίλοι που ξανασυναντιούνται στο Bλέμμα του Oδυσσέα.

Στις 24 Ιανουαρίου 2012 ο Θόδωρος Αγγελόπουλος αναχώρησε για το δικό του ταξίδι προς την αιωνιότητα, προς το όνειρο, προς μια νέα αρχή: “In my end is my beginning” (στο τέλος μου είναι η αρχή μου) ήταν ο στίχος του Τ.Σ Έλιοτ που τόσο αγαπούσε, και ακολουθεί…

Από τις 24 έως και τις 30 Ιανουαρίου του 2013, ακριβώς έναν χρόνο μετά τον θάνατό του αλλά και πολλά χρόνια μετά την πρώτη ή την δεύτερη προβολή τους στους κινηματογράφους, οι αθάνατες ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου θα συναντήσουν ξανά το κοινό μέσα στις αίθουσες και σε κόπια φιλμ.

Οι αθηναϊκές αίθουσες που θα φιλοξενήσουν τις ταινίες καλύπτουν πολλές περιοχές της πόλης και είναι οι Δαναός, Ατλαντίς, Νανά, Μικρόκοσμος, Ταινιοθήκη Λαΐς, Τιτάνια, Cine Παράδεισος, Gazarte, Πτι Παλαί και το auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου που τιμητικά φέρει από πέρσι το ονοματεπώνυμο του σκηνοθέτη.

Προβολές θα γίνουν επίσης στα Ster Cinemas Θεσσαλονίκης και το Χατζηγιάννειο της Λάρισας.

Το ετήσιο μνημόσυνο θα γίνει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 ώρα 11:00, στον Άγιο Λάζαρο 1ου Κοιμητηρίου Αθηνών. Δεν θα διατεθεί καφές. Τα χρήματα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

http://www.theoangelopoulos.gr/newsone.php?id=OTA=&lng=Z3JlZWs=
Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013 ώρα 17:00 θα γίνει τρισάγιο στον χώρο του δυστυχήματος στην Περιφερειακή οδός Δραπετσώνας.

Στις Σέρρες ο Ομιλος σε συνεργασία με το  www.rodonfm.net αφιερώνουν το πρόγραμμα της 24-1-13  στην μνήμη του.

Υπενθυμίζουμε την πρόταση του Ομίλου μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών-όπου έγινε ομόφωνα αποδεκτή- να δημιουργήσει υποτροφία στην μνήμη του σε νέο-α Σερραίο που θα ήθελε να κάνει μεταπτυχιακό στο κινηματογράφοι

Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος ήταν επίτιμος δημότης του Δήμου Σερρών