solidarity dayposter
Το κοινωνικό δίκτυο των Ηνωμένων Εθνών καλεί τους πολίτες του κόσμου βνα συμμετέχουν στην e-campaign που πραγματοποιεί στην Παγκόσμια ΗΜΈΡΑ Αλληλεγγύης.

Ο φετινός εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Ανθρώπινης Αλληλεγγύης έρχεται καθώς ο κόσμος διαμορφώνει ένα νέο πρόγραμμα για τη βιώσιμη ανάπτυξη για να πετύχει τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, τη μεγαλύτερη εκστρατεία κατά της φτώχειας στην ιστορία, από το 2015.
Τα κράτη μέλη, το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών, εμπειρογνώμονες, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, στελέχη επιχειρήσεων και εκατομμύρια άτομα από όλες τις γωνιές του πλανήτη, έχουν έρθει μαζί με μια κοινή αίσθηση του σκοπού να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτή τη φορά τους νέους με μια ευκαιρία.
Η νέα ατζέντα θα έχει επίκεντρό του, τον άνθρωπο και τον πλανήτη.
Θα στηρίζεται στα ανθρώπινα δικαιώματα και υποστηρίζεται από μια παγκόσμια σύμπραξη αποφασισμένη να απαλλάξει τους ανθρώπους από τη φτώχεια, την πείνα και τις αρρώστιες. Θα οικοδομηθεί στα θεμέλια της παγκόσμιας συνεργασίας και αλληλεγγύης.
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών θεωρεί ότι η αλληλεγγύη με τους ανθρώπους που πλήττονται από τη φτώχεια και η απουσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ζωτικής σημασίας. Με βάση την ισότητα, την ένταξη και την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη προϋποθέτει αμοιβαία υποχρέωση σε ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα.
Όπως έχουμε χαρτογραφήσει τη μελλοντική αναπτυξιακή πορεία μας, πρέπει να είμαστε σταθεροί στη δέσμευσή μας να πρωταθλητής αλληλεγγύη και τη συνυπευθυνότητα, ως μέρος του προγράμματος για την αειφόρο ανάπτυξη.
Αυτές είναι οι θεμελιώδεις αξίες που πρέπει να γίνει δεκτή.
Μόνο μέσω της συλλογικής δράσης μπορούμε να αντιμετωπίσει τόσο εκτεταμένες ζητήματα όπως η φτώχεια και η αυξανόμενη ανισότητα, η κλιματική αλλαγή, η χρόνια φτώχεια και οι σημαντικότερες προκλήσεις για την υγεία, όπως η επιδημία Έμπολα στη Δυτική Αφρική.
Την Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Αλληλεγγύης, καλώ για μια ανανεωμένη δέσμευση για συλλογική δράση. Ας δράσουμε από κοινού ως ένας για τον τερματισμό της φτώχειας, την επίτευξη κοινής ευημερίας και της ειρήνης, την προστασία του πλανήτη και να ενθαρρύνουν μια αξιοπρεπή ζωή για όλους.
Ο Ομιλος Σερρών για UNESCO και η PRAXIS με την υποστήριξη του www.rodonfm.net πραγματοποιεί την e-campaign #2getherwith.
#SolidarityDay όπως προτάθηκε από Τα ΗΕ