Είσαι νέος/α μέχρι και 25 χρονών; Ετοίμασε ένα πρωτότυπο δοκίμιο μέχρι και 700 λέξεις και πες μας τι νομίζεις για την «οικοδόμηση ειρήνης στις καρδιές και στο μυαλό μας». Λάβε μέρος στο διαγωνισμό και κέρδισε χρηματικά βραβεία!

Η UNESCO και το Ίδρυμα Ειρήνης Goi έχουν ξεκινήσει το Διεθνή Διαγωνισμό Δοκιμίου για Νέους 2015. Στα πλαίσια των εορτασμών της 70ης επετείου της UNESCO, το θέμα για το φετινό διαγωνισμό είναι: «Building Peace in Our Hearts and Minds.»
Νέοι απ ‘όλο τον κόσμο, έως 25 ετών (όπως, της 15ης Ιουνίου 2015), καλούνται να υποβάλουν τις ιδέες τους και να εκφράσουν τα οράματά τους σχετικά με την οικοδόμηση ειρήνης στις καρδιές και στο μυαλό μας.
Οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές σχολείων μπορούν να υποβάλουν μια συλλογή δοκιμίων από την τάξη ή την ομάδα τους.
Τα δοκίμια πρέπει να είναι μέχρι και 700 λέξεις, πρωτότυπα, αδημοσίευτα και δακτυλογραφημένα ή τυπωμένα στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά ή γερμανικά ή σε 1600 ή λιγότερους χαρακτήρες στα ιαπωνικά.
Προθεσμία υποβολής: 15 Ιουνίου 2015.
Οι τρείς πρώτοι νικητές του Βραβείου θα κερδίσουν χρηματικά βραβεία και το ανάλογο πιστοποιητικό.
Ο νικητής του 1ου βραβείου θα προσκληθεί στην τελετή απονομής των βραβείων στο Τόκιο, Ιαπωνίας, που έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του 2015.
http://www.goipeace.or.jp/eng…/activities/programs/1501.html