fωτογραφικός διαγωνισμός Women Move Mountains

Το θέμα του διαγωνισμού φωτογραφίας για την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού 2022 που ξεκίνησε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) στις 25 Οκτωβρίου είναι «Οι γυναίκες μετακινούν βουνά».

Οι γυναίκες διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος και στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη στις ορεινές περιοχές. Συχνά είναι οι κύριοι διαχειριστές των ορεινών πόρων, θεματοφύλακες της βιοποικιλότητας, φύλακες της παραδοσιακής γνώσης, θεματοφύλακες του τοπικού πολιτισμού και ειδικοί στην παραδοσιακή ιατρική.

Ως αγρότες, πωλητές στην αγορά, επιχειρηματίες, τεχνίτες, επιχειρηματίες και ηγέτες της κοινότητας, οι γυναίκες και τα κορίτσια του βουνού, ιδίως στις αγροτικές περιοχές, έχουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν σημαντικούς παράγοντες αλλαγής. Όταν οι γυναίκες της υπαίθρου έχουν πρόσβαση σε πόρους, υπηρεσίες και ευκαιρίες, γίνονται κινητήρια δύναμη κατά της πείνας, του υποσιτισμού και της αγροτικής φτώχειας και δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη των ορεινών οικονομιών.

Η Διεθνής Ημέρα Βουνού 2022 είναι μια ευκαιρία ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανάγκη ενδυνάμωσης των γυναικών του βουνού, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν αποτελεσματικά στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και να έχουν ίσες ευκαιρίες και έλεγχο στους παραγωγικούς πόρους.

Μοιράζοντας την αριστεία, τις ευκαιρίες και την ανάπτυξη ικανοτήτων στα βουνά, η Ημέρα μπορεί να προωθήσει την ισότητα των φύλων και ως εκ τούτου να συμβάλει στη βελτίωση της κοινωνικής δικαιοσύνης, των μέσων διαβίωσης και της ανθεκτικότητας.

Βοηθήστε την ευαισθητοποίηση για τον βασικό ρόλο των γυναικών στις ορεινές περιοχές συμμετέχοντας στον διαγωνισμό φωτογραφίας ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Βουνού (11 Δεκεμβρίου). Υποβάλετε έως και τρεις φωτογραφίες γυναικών ή κοριτσιών σε ορεινή τοποθεσία, όπως χωριό, μονοπάτι, αγορά, τοπίο, τοποθεσία πολιτιστικής κληρονομιάς ή ορεινή κοινότητα. Το έπαθλο για τον νικητή θα είναι μια κάμερα δράσης.

Η προθεσμία για τις συμμετοχές είναι η 25η Νοεμβρίου 2021 (12.00 CET) .

Διαβάστε περισσότερα για τον διαγωνισμό και υποβάλετε τη συμμετοχή σας
Δείτε το βίντεο      https://www.fao.org/mountain-partnership/news/news-detail/en/c/1610647/