Αφίσα ομιλητών

Πότε: 2 Φεβρουαρίου 2023

Πού: Σε όλο τον κόσμο. Δείτε παγκόσμιες εκδηλώσεις

Θέμα: Αποκατάσταση Υγροτόπων

Επίσημος ιστότοπος: https://www.worldwetlandsday.org

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων , που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση παγκοσμίως σχετικά με τον ζωτικό ρόλο των υγροτόπων για τους ανθρώπους και τον πλανήτη. Αυτή η ημέρα σηματοδοτεί επίσης την ημερομηνία έγκρισης της Σύμβασης για τους Υγροτόπους στις 2 Φεβρουαρίου 1971, στην πόλη Ραμσάρ του Ιράν.

Σχεδόν το 90% των υγροτόπων του κόσμου έχουν υποβαθμιστεί από το 1700 και χάνουμε τους υγροτόπους τρεις φορές πιο γρήγορα από τα δάση. Ωστόσο, οι υγρότοποι είναι εξαιρετικά σημαντικά οικοσυστήματα που συμβάλλουν στη βιοποικιλότητα, τον μετριασμό και την προσαρμογή του κλίματος, τη διαθεσιμότητα γλυκού νερού, τις παγκόσμιες οικονομίες και πολλά άλλα.

Είναι επείγον να ευαισθητοποιήσουμε σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με τους υγροτόπους, προκειμένου να αναστρέψουμε την ταχεία απώλειά τους και να ενθαρρύνουμε ενέργειες για τη διατήρηση και την αποκατάστασή τους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων είναι η ιδανική στιγμή για να αυξηθεί η κατανόηση των ανθρώπων αυτών των κρίσιμων οικοσυστημάτων.

Λάβετε μέρος στις παγκόσμιες εκδηλώσεις που σηματοδοτούν την Ημέρα.

Ζωντανό Παγκόσμιο διαδικτυακό σεμινάριο: Ήρθε η ώρα για αποκατάσταση υγροτόπων 

Η διεθνής κοινότητα θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στις 2 Φεβρουαρίου 2023 για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τους υγροτόπους για να αντιστρέψει την ταχεία απώλειά τους και να ενθαρρύνει ενέργειες για τη διατήρηση και την αποκατάστασή τους.

Το φετινό θέμα είναι «Ήρθε η ώρα για την αποκατάσταση των υγροτόπων», το οποίο υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην αποκατάσταση των υγροτόπων. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  https://unescoserron.blogspot.com/2023/02/blog-post.html

Ηχεία