Το DiscoverEU είναι μια δράση του προγράμματος Erasmus+ που σας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψετε την Ευρώπη μέσα από μαθησιακές εμπειρίες. Ταξιδεύοντας κυρίως σιδηροδρομικώς (υπάρχουν εξαιρέσεις για όσους ζουν σε νησιά ή σε απομακρυσμένες περιοχές), θα ανακαλύψετε τα εκπληκτικά τοπία της Ευρώπης και την ποικιλία πόλεων και κωμοπόλεων. Μπορείτε να κάνετε αίτηση κατά τη διάρκεια των δύο γύρων αιτήσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο. Οι επιτυχόντες υποψήφιοι απονέμονται με ταξιδιωτική κάρτα.

Ως 18χρονος κάτοικος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή μιας από τις τρίτες χώρες που συνδέονται με το Πρόγραμμα Erasmus+ όπως η Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, η Βόρεια Μακεδονία, η Νορβηγία, η Σερβία και η Τουρκία, το DiscoverEU σας προσφέρει την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε μια ταξιδιωτική εμπειρία που θα σας επιτρέψει να εξερευνήσετε την ποικιλομορφία της Ευρώπης, να μάθετε για την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία της και να συνδεθείτε με ανθρώπους από όλη την ήπειρο. Επιπλέον, το DiscoverEU σάς δίνει τη δυνατότητα, ως νέος, να αναπτύξετε δεξιότητες ζωής που έχουν αξία για το μέλλον σας, όπως ανεξαρτησία, αυτοπεποίθηση και άνοιγμα σε άλλους πολιτισμούς.  

Οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα λάβουν μια Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων DiscoverEU που θα τους επιτρέπει να έχουν εκπτώσεις σε πολιτιστικές επισκέψεις, μαθησιακές δραστηριότητες, αθλήματα, τοπικές μεταφορές, διαμονή, φαγητό κ.λπ.

Πότε είναι ο επόμενος γύρος;

Περισσότεροι από 200.000 νέοι έχουν λάβει ταξιδιωτικό πάσο από τον πρώτο γύρο αιτήσεων τον Ιούνιο του 2018. Ένας άλλος γύρος θα πραγματοποιηθεί μεταξύ Τετάρτης 15 Μαρτίου 2023 στις 12:00:00 (μεσημέρι ώρα Βρυξελλών) και Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 στις 12: 00:00 (μεσημέρι ώρα Βρυξελλών) . Ένα κουμπί «Εφαρμογή τώρα» θα εμφανιστεί σε αυτήν τη σελίδα την D-Day! 

Για να είστε επιλέξιμοι, πρέπει:

  • να έχουν γεννηθεί μεταξύ 1ης Ιουλίου 2004 (συμπεριλαμβανομένου) και 30ης Ιουνίου 2005 (συμπεριλαμβανομένου) ·
  • συμπληρώστε τον σωστό αριθμό δελτίου ταυτότητας (ταυτότητας), διαβατηρίου ή νόμιμης διαμονής στην ηλεκτρονική φόρμα αίτησης·
  • να είναι πολίτης ή νόμιμος κάτοικος* μιας από τις ακόλουθες χώρες: 

          – ένα από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων Υπερπόντιων Χωρών και Εδαφών (ΥΧΕ) ή 
          – μία από τις τρίτες χώρες που συνδέονται με το πρόγραμμα Erasmus+: Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Βόρεια Μακεδονία, Νορβηγία, Σερβία και Τουρκία. 

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα Κανόνες «2. Επιλέξιμοι υποψήφιοι»

Στη συνέχεια θα χρειαστεί να συμμετάσχετε σε ένα κουίζ (εκτός αν κάνετε αίτηση ως μέλος της ομάδας).

Εάν επιλεγείτε, μπορείτε να ταξιδέψετε για περίοδο τουλάχιστον 1 ημέρας και έως 30 ημέρες μεταξύ 15 Ιουνίου 2023 και 30 Σεπτεμβρίου 2024 . 

Σημειώστε ότι εάν έχετε μια αναπηρία ή ένα πρόβλημα υγείας που κάνει το ταξίδι σας δύσκολο, θα λάβετε βοήθεια και υποστήριξη για να σας βοηθήσουν να συμμετάσχετε στη δράση. Ελέγξτε τις Συχνές Ερωτήσεις C.13 για να μάθετε περισσότερα.

Είστε πολύ νέοι για να συμμετάσχετε σε αυτόν τον γύρο; Μην ανησυχείς! Θα υπάρχει ένας γύρος την άνοιξη καθώς και το φθινόπωρο κάθε χρόνο.

Μπορώ να ταξιδέψω με τους φίλους μου;

Ναι μπορείς! Είναι πραγματικά στο χέρι σας. Μπορείτε να πάτε μόνοι σας ή να προσθέσετε έως και 4 φίλους στην ομάδα σας, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις καταλληλότητας. Θα χρησιμοποιήσουν τον κωδικό της αίτησής σας για να υποβάλουν τη δική τους αίτηση. Ρίξτε μια ματιά στις Συχνές Ερωτήσεις B.5 έως B.11 για να μάθετε περισσότερα.

Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε ταξιδιωτικά σχέδια με άλλους ταξιδιώτες του DiscoverEU! Το DiscoverEU Facebook Group είναι μια καλή πλατφόρμα για να το κάνετε αυτό. Εγγραφείτε τώρα στην Ομάδα για να συνομιλήσετε με άλλους συμμετέχοντες.

Μόλις επιλεγείτε, οι Εθνικές Υπηρεσίες Erasmus+ θα σας βοηθήσουν να συνδεθείτε και να μάθετε, με τη διοργάνωση συναντήσεων πριν από την αναχώρηση και συναντήσεων ταξιδιωτών.

«Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος εκεί έξω. Ετοίμασε το σακίδιο σου, τον καλύτερό σου φίλο και φύγε».

Μοιραστείτε εμπειρίες 

Ως Πρεσβευτής του DiscoverEU , θα σας προσκαλέσουμε να μοιραστείτε τις ταξιδιωτικές σας εμπειρίες μέσω των εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης – Instagram, Facebook ή/και Twitter – χρησιμοποιώντας το #DiscoverEU. Μπορεί να αποφασίσετε να κάνετε μια παρουσίαση στο σχολείο ή την τοπική σας κοινότητα. Επιπλέον, θα μπορούσατε να συμμετάσχετε στο #DiscoverEU photo/video #Competition και να κερδίσετε μεγάλα βραβεία. 

Θέλω να μάθω περισσότερα!

Ενδιαφέρεστε για τους προηγούμενους γύρους αιτήσεων; Ελέγξτε τα ενημερωτικά δελτία DiscoverEU για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τη δράση και τις εμπειρίες μερικών από τους νεαρούς ταξιδιώτες μας στο DiscoverEU.

https://youthforunescoserron.blogspot.com/2023/03/discovereu.html

 

Η Ευρώπη είναι στα πόδια σας. Κάντε το πρώτο βήμα.

https://youth.europa.eu/discovereu_en?fbclid=IwAR1AX_keJs7qjiFhtCC_vY9XVdsopI1mIvTm0laUPItqj4KIamdeICmArsY

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ